CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz ifade verdi: "Linç edildim!"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç CHP Eskişehir İl Başkanı Yalaz ifade verdi: "Linç edildim!"
A
a

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne yönelik Eskişehir’de düzenlenen bir eylemde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında “Halkı kanunlara karşı direnmeye tahrik” suçundan soruşturma başlatılan CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz Cumhuriyet Savcılığı’na ifade verdi.

Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Cumhuriyet Savcılığına ifade verdikten sonra Adliye Sarayı önünde kendisini bekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP il ve ilçe örgütü ile hayvansever derneklerinin temsilcileri ve üyeleriyle bir araya geldi.



Burada konuşan Talat Yalaz, az önce hakkında isnat edilen suçlamayla ilgili avukatlarıyla ifade verdiğini söyledi.

”BENİ HEDEF GÖSTERDİLER, LİNÇ KAMPANYALARI BAŞLATTILAR”

“Bir hukukçu olarak söylüyorum ki, hakkımda isnat edilen suçun unsurları oluşmamıştır” ifadesini kullanan Yalaz, şöyle devam etti:
“Ortada bir kanun dahi yoktur. Hakkımdaki suçlamaya konu olan açıklamayı yaptığımdasöz konusu kanun, tasarı aşamasındaydı. Halen bu yasa Meclis’ten geçmiş değildir. Yani suçun hiçbir unsuru oluşmamıştır.İddialar asılsızdır. Aslında mesele de bu değildir. Bu konuşmayı yaptıktan sonra hakkımda çok ciddi linç kampanyaları başlatıldı. Sistemli olarak linç edilmeye başlatıldım. Ana akım medya tarafından hedef gösterildim. Burada amaç bu yasayla ilgili toplumda oluşan tepkiye karşı halkı susturmaya, korkutmaya yönelik bir çabadır.

“CHP’NİN KÜLTÜRÜNDE TOMA’LARLA ÖĞRENCİ ÇADIRLARINA DALMAK YOKTUR”

Diyorlar ki; ‘CHP İl Başkanı iktidarı, sokakları yakmak ve yıkmakla tehdit ediyor.’ Sözlerimden böyle bir anlam çıkarmaya çalışıyorlar. CHP’nin siyasi kültüründe sokakları yıkmak ve yakmak yoktur. Ama siyasi kültürümüzde TOMA’larlaöğrenci çadırlarının arasına dalmak da yoktur. Ayrıca sokakları nasıl yıkalım, sokaklarda yıkılacak hal mi kaldı.

ZAMLAR YAPARAK SOKAKLARI ASIL SİZ YIKIYORSUNUZ

Alın terinin karşılığını alamayan emekçiler ve emekliler, vicdanı sızlayan hayvanseverler var. Yatağa aç giren çocuklar var.Sokakları siz yıkıyorsunuz, zamlarla yapıyorsunuz bunu. Halkın isteklerine kulaklarınızı tıkamayın. Biz ‘sokak’ dediğimiz zaman barış, kardeşlik, hak aramadan, kalkınmaktan bahsediyoruz. Siz linç kampanyalarıyla Talat Yalaz ve bizlere geri adım attıracağınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bizler boş zamanlarımızı değil ömrümüzü adıyoruz bu mücadeleye ve sonuna kadar da mücadele edeceğiz.
Aynı şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Daha çok bağıracağız, susturmak isteyecekler susmayacağız. Buraya gelip destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ne siz ne de bizler yalnız değiliz.Can dostlarımızın üzerinden elinizi çekin.Sokağın sesine, merhametin sesine kulak verin.”
 
Kaynak : Anadolu Gazetesi Muhabiri - M. Anıl Aksoy
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi