Çakırözer: 86 milyonun gündemi geçim krizi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Çakırözer: 86 milyonun gündemi geçim krizi
A
a

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1 Ekim itibariyle başlayacak olan 28. Dönem 3. Yasama Yılı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çakırözer, iktidarın yeni anayasa tartışmaları için, “86 milyonun önceliği anayasa değişikliği değil, geçim derdidir” dedi.

Sütiş Eskişehir
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, iki aylık tatilin ardından 28. Dönem 3. Yasama Yılı'na başlıyor. 28. yasama döneminde iktidarın en çok öne çıkaracağı başlığın yeni anayasa çalışmaları olacağı öngörülüyor. CHP Milletvekili Utku Çakırözer, önce mevcut anayasaya uyulması gerektiğinin altını çizerek, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi yeni anayasa çalışmaları için önce mevcut anayasaya uyulması gerekiyor. Hukuk devletinin, kuvvetler ayrılığının yok edildiği bir yönetim sistemi ile karşı karşıyayız. Mahkeme kararlarına uyulmuyor. Gazeteciler, seçilmiş milletvekilleri Mahkeme kararlarına rağmen hukuksuzca cezaevinde tutuluyor. İnsanlar ifadeleri nedeniyle gözaltına alınıyor. Milletin gündeminde anayasa değişikliği yok! Halkın gündeminde geçim derdi var, işsizlik var, zararına üretim yapan çiftçi, iflas edip kepenk kapatan esnaf var! Okullarda yaşanan hijyen ve güvenlik sorunu var! Sağlıkta yaşanan sıkıntılar var! Atanmayan öğretmenler var! Asgari ücretliler, 12 bin 500 liraya mahkum edilen emekliler var! 86 milyonun önceliği anayasa değişikliği değil, geçim derdidir! İçinde bulunduğumuz ekonomik krizinden çıkıştır. Emeklinin, emekçinin, memurun, esnafın, çiftçinin, milyonların huzur ve refah içinde yaşadığı bir Türkiye arzusudur. Bunun için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

HALKIN BÜTÇESİ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ

Meclis’te ekim ayı ortalarında başlaması planlanan bütçe görüşmeleri ile ilgili konuşan Çakırözer, “Türkiye kadar imkanları olan bir ülke yok ama maalesef 22 yıllık iktidarın yanlış tercihleri nedeniyle milyonlar açlığa, yoksulluğa mahkum edilmiş durumda. Milyonlar açlık sınırı altındaki maaşlarla yaşam mücadelesi veriyor. Eğitim emekçilerimiz, sağlık emekçilerimiz derin kriz yaşıyor. Evlatlarımız okullara ulaşamıyor, okullarda hijyen ve güvenlik sorunu yaşanıyor. Gençlerimiz geleceğini yurt dışında arıyor. Ülkenin dört bir yanı çevre talanı ile karşı karşıya. Ama her dönemde gördüğümüz gibi halkın bütçesi yandaşlara, müteahhitlere, bin odalı yazlık, kışlık, uçan saraylara, makam araçlarına akıtılıyor. Bizim önceliğimiz açlığa, yoksulluğa mahkum edilen emekliler, asgari ücretliler olacak. Alın terinin karşılığını alamayan çiftçilerimiz olacak! Ataması yapılmayan öğretmenlerimiz, hakkını arayan emekçilerimiz olacak! Halkın sesi olmaya devam edeceğiz. Halkın bütçesini yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE KATLİAMLARI VE ÖLÜM YOLLARI KONUŞULACAK

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve vekillerin öncelikli gündeminin Eskişehir’de ve Türkiye’nin dört bir yanında 86 milyonun yaşadığı derin yoksulluk olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Ancak Eskişehir’imizde Alpu’da, Kaymaz’da, Alpagut-Atalan’da yapılmak istenen zehir santrallerine, maden arama çalışmalarına, çevre katliamına karşı Meclis’te mücadelemizi sürdüreceğiz. Yıllardır gündeme getirdiğimiz ve iktidardakilerin bitirilmesi için hiçbir adım atmadığı ölüm yollarımız öncelikli gündemlerimiz arasında yer almaya devam edecek. Eskişehir’imizin her derdine çözüm bulmak için mücadelemize devam edeceğiz. Önceliğimiz merkezden kırsala Eskişehir halkının, hemşehrilerimizin talep ve beklentilerini çözüme kavuşturmak olacak” açıklamasını yaptı.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi