Anadolu Üniversitesi'nden kadın cinayetlerine tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Anadolu Üniversitesi'nden kadın cinayetlerine tepki
A
a

Anadolu Üniversitesi öğrenci kulüpleri, İstanbul’da vahşice katledilen İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in yanı sıra tüm kadın cinayetlerine karşı sesini yükseltti. "Kadın Cinayetlerine Dur Dedi" sloganıyla yapılan açıklamada, kulüpler, kadınların güven içinde yaşadığı bir toplum için dayanışma çağrısı yaptı.

Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi bünyesindeki öğrenci kulüpleri, İstanbul’da vahşice katledilen İkbal Uzuner, Ayşenur Halil ve tüm kadın cinayetlerine karşı durmak amacıyla bir dayanışma mesajı yayımladı.
 
Kadın cinayetlerine tepkilerini dile getiren kulüpler, bu trajik olayların toplumun dokusunu derinden yaraladığını vurguladı. Stant haftasının ilk günü, bu tür acıların bir daha yaşanmaması için herkesi siyah giyerek dayanışmaya davet ettiler. 

YAŞAM VE ÖZGÜRLÜĞÜ KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

 İletişim Kulübü, Sanal Akademi Kulübü, Sosyal Medya Kulübü, Marketing Anadolu Kulübü, Kariyer Kulübü, Yönetim ve Gelişim Kulübü ve Gönüllü Toplumsal Hizmetler Kulübü tarafından yapılan açıklamada, kadınların güven içinde ve özgürce yaşayabilecekleri bir toplum inşa etme hedefinin benimsendiği ifade edildi.

"SESSİZ KALMAMAMIZ GEREK"

 Kulüp başkanı Batuhan Çerkez, yaşanan olaylar karşısında derin üzüntü duyduğunu belirterek“Böyle olayların yaşanmaması ve hafif cezalarla sonuçlanmaması gerektiğini biliyoruz. Bu yüzden Anadolu Üniversitesi öğrenci kulüpleri olarak bugün siyah giyinme kararı aldık. Amacımız, toplumun bilinçlenmesini sağlamak ve bu tür olaylar karşısında sessiz kalmamamız gerektiğini göstermek” dedi.

"DAHA FAZLA ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

 Bir diğer kulüp başkanı İrem Sultan Işıldak ise İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekerek, “Daha fazla ölmek istemiyoruz. Her gün kadına şiddet ve ölüm haberleriyle uyanmak istemiyoruz. Artık bir önlem almak istiyoruz. Bu konuda tepkimizi göstermeye ve bu mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz” diyerek duygularını dile getirdi.

"FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK"

 Kulüp başkanı Furkan Demir de yaşanan olaylar karşısındaki duruşlarını belirterek “Yaşanan bu olaylar hepimizi derinden üzdü. Böyle vahşetlerin ülkemizde yaşanıyor olması gerçekten can sıkıcı. Bu vicdansız olayların bir an önce son bulmasını umuyoruz. Kulüpler olarak, tepkimizi siyah giyerek göstermek istedik. Ne kadar eğlence ve kariyer üzerine faaliyet göstersek de bu olayları unutmamak ve vahşice katledilen arkadaşlarımızın anısını yaşatmak adına farkındalık yaratmak istedik” şeklinde konuştu.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi