Ahmet Ataç üreticilerle buluştu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ahmet Ataç üreticilerle buluştu!
A
a

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, tarım sektörüyle ilgili yürüttüğü ziyaretlerde yeni bir adım atarak Sakintepe Mahallesi'nde üreticilerle buluştu.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, tarım alanlarında yürüttüğü ziyaretlere devam ederek üreticilerle bir araya geldi. Son olarak Sakintepe Mahallesi'nde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, üreticilerle seralarda ve tarlalarda buluştu. Başkan Ataç, bu bölgelerdeki tarımsal üretimin kalitesinden gurur duyduklarını ifade ederek, “Tepebaşı'ndaki üretimle iftihar ediyoruz” dedi.

Başkan Ataç, Sakintepe Soğuk Hava Deposu’nu da ziyaret ederek, ürünlerin saklanması konusunda sağlanan kolaylıkları yerinde inceledi. Soğuk hava deposunda Eskişehir Yeşil Sakarya Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan ile birlikte yetkililerden detaylı bilgi aldı. Ziyaretin ardından, Başkan Ataç ve Buluşan, Birlik üyesi çiftçileri de ziyaret ederek onların durumları hakkında bilgi aldı.

Başkan Ataç, tarlalarda yapılan hasatları yerinde inceleyerek, “Tepebaşı başta Fevziçakmak ve Sakintepe Mahallelerimiz olmak üzere tüm bölgelerdeki tarımsal üretimden gurur duyuyorum. Buradan çıkan yeşillikler ve sebzeler, 13-14 farklı şehre ulaşıyor. Bu, topraklarımızın verimliliğini ve üreticilerimizin emeğinin kalitesini gösteriyor. Yıllar önce market raflarında ‘Eskişehir Tepebaşı’ etiketiyle gördüğüm marullar beni çok etkilemişti. Son beş yılda yapılan sera yatırımları sayesinde yıl boyunca üretim yapılabiliyor ve bu verimlilik sağlanıyor. Biz de üreticilerimize destek vermekte kararlıyız; Sakintepe Soğuk Hava Depomuz bu amaçla hizmette. Ürünler, tazeliklerini koruyarak tüketiciye ulaşıyor. Tepebaşı’ndaki bu üretimle gurur duyuyoruz. Burada yetiştirilen her türlü yeşillik, sadece üreticilerimize değil, Eskişehir’e de değer katıyor. Eskişehir pazarlarına ilk olarak buradan ürünler geliyor ve bu, fiyatların uygun olmasında etkili bir faktör. Üreticilerimizin her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

Eskişehir Yeşil Sakarya Yaş Sebze ve Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Süleyman Buluşan ise, “Bu yıl üreticilerimiz büyük zorluklarla karşı karşıya. Ürettiğimiz ürünleri satmakta sıkıntılar yaşıyoruz ve fazla olan ürünleri diğer illere göndermek zorunda kalıyoruz. Tepebaşı Belediyesi ile birlikte, ürünlerimizi soğuk hava deposuna koyarak taze bir şekilde satabiliyoruz. Bu destek, bizim için büyük önem taşıyor. Başkanımıza hem ziyaretleri hem de üretime verdiği destekler için teşekkür ediyoruz” dedi.

Ziyaret sırasında, Başkan Ataç üreticilere tarıma katkılarından dolayı teşekkür ederek ‘Bereket Tuğlası’ takdim etti. Üreticiler, Başkan Ataç’ın üretim alanlarındaki desteklerinden ve ziyaretinden memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.

Başkan Ataç’a ziyaretlerinde Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz, Sakintepe Mahalle Muhtarı Osman Alem ve Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Başkanı Mehmet Kızılinler de eşlik etti.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi