Ahmet Ataç 6. Alzheimer Konukevini açtı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ahmet Ataç 6. Alzheimer Konukevini açtı
A
a

Tepebaşı Belediyesi’nin Alzheimer hastalarına güvenli ve huzurlu bir yuva olması için hayata geçirdiği Alzheimer Konukevlerinin 6’ncısı düzenlenen törenle açıldı. Başkan Ahmet Ataç, tüm görevli personeli yanına davet ederek, “Bu güzel insanlarla beraber yola çıktık ve devam edeceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi’nin Alzheimer hastalarına güvenli ve huzurlu bir yuva olması için hayata geçirdiği Alzheimer Konukevlerinin 6’ncısı düzenlenen törenle açıldı. Başkan Ahmet Ataç, tüm görevli personeli yanına davet ederek, “Bu güzel insanlarla beraber yola çıktık ve devam edeceğiz” dedi.



Tepebaşı Belediyesi’nin, Alzheimer hastası vatandaşların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Alzheimer Konukevlerinin 6’ncısını Melis Savaş Yaşam Köyü’nde açtı. Açılışa CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve CHP İl Başkanı Talat Yalaz’ın yanı sıra davetliler, personel ve hasta yakınları katıldı.

BİZİM AİLEMİZ OLDU

2014 yılının Mart hayatında hayata geçen projede 6. konukevinin açılışında ilk olarak hasta yakınları konuştu. Annesinin 4. konukevine kabul edilmesiyle birlikte hayatlarının değiştiğini belirten hasta yakını Sibel Çalık, “Burayı bulduğumuz gün, bir ferahlama, destek ile sarmalanma ile sarıldığımızı hatırlıyorum” diyerek orada çalışanların artık kendi ailesi gibi olduklarını söyledi.



SONSUZ BİR SEVGİ VAR

Bir diğer hasta yakını Asuman Karagöz ise,“Kendimi şanslı bir hasta yakını olarak görüyorum. Başta sorumlu hemşiremiz Tuğçe Hanım olmak üzere tüm personelimiz sadece görevleri olan bakım değil, o bakımın içine sonsuz bir şefkat, merhamet ve sevgi katarak adeta onların evlatları oluyorlar” diyerek Başkan Ataç ve tüm personele teşekkür etti.



HASTA SAYISI ARTIYOR

Nöroloji Uzmanı Dr. Rabia Sedef Üre de kendisinin de bir hasta yakını olduğunu söyledi. Alzheimer sayısının dünyada her geçen gün arttığına dikkat çeken Dr. Üre, “Böyle bir imkanı Eskişehir’e tanıyan Tepebaşı Belediyesi’ne, benimle birlikte Dr. Aslı Hanım, hemşirelerimiz ve büyün hasta bakım personelimize teşekkürü borç biliyorum” ifadelerini kullandı.



SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Türkiye Cumhuriyeti anayasasının değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez bir hükmü; demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğudur. Ama ne yazık ki bunların hiçbiri bizde yok. Sosyal devlet hiç yok. Yaşlılarımızın belli bir dönemden sonra en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamaktan yoksun bir devlet var. İşte o boşluğu sosyal demokrat belediyeler dolduruyor. Tepebaşı Belediyemiz doğru bir yatırımla, Eskişehir’de en temel ihtiyaçlardan birisi olan Alzheimer Merkezi’ni açıyor ve gün geçtikçe de genişletiyor. O nedenle öncelikle Başkanımı ve bütün yönetimini tebrik ediyorum. İhtiyacın giderildiği noktada sosyal belediyeciliği en iyi şekliyle yapan ve bundan sonra bunu daha da geliştiren anlayışı tekrar tekrar kutluyorum. Ellerinize sağlık, tebrik ediyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Hasan Ünal da hasta yakınlarının gerekenleri söylediklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

HERKESİN İMDADINA YETİŞİYOR

CHP Milletvekili Jale Nur Süllüde Alzheimer hastalığının, hasta yakınları için son derece yıkıcı olduğunun altını çizerek, “Böylesine sevgi dolu ve kucaklayıcı bir merkez, herkesin imdadına koşuyor. Uzun yıllardır bu iş, bu merkezde başarıyla yürütülüyor. Ben özellikle Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a, bu fikri ortaya attığından beri destekleyenlere, bu kurumda özveriyle emek veren tüm personele en içten, tüm Eskişehirliler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Belediyemize özellikle tasarruf tedbirlerinde ne kadar yük getirdiğini, geçmiş dönem meclis üyesi olarak çok yakından biliyorum. Tercihini bu merkezi büyütmekten kullanan belediye başkanımız, meclis üyelerimiz ve gelirden sorumlu tüm personelimize gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.



ATAÇ’IN ANISI DUYGULANDIRDI

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alzheimer Merkezi’nde çalışan tüm görevli personeli kürsüye davet etti. Merkezde dev bir kadronun çalıştığını vurgulayan Ataç, “Bir Sayıştay denetiminde gelen müfettiş ‘Siz deli misiniz böyle bir iş yapıyorsunuz?’ dedi. ‘Evet deliyim’dedim. Bu sözlerin ardından gözleri dolan Ataç, açılışa katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

YENİ MERKEZ MÜJDESİ

Alzheimer Merkezi’nin açılış sürecini anlatan Başkan Ataç, “Hastalar bir araya geldiği zaman sosyalleşiyor. Sosyalleşme de onlara o kadar iyi geliyor ki… Olduğunun iyi haliyle yaşayabiliyorlar. Bunu gözümle, birçok kişide gördüm. Sosyalleşme inanın hastayı çok daha farklı noktaya getiriyor. Türkiye’de çok iyi bir adı var burasının. Onu tabii ki devam ettireceğiz. Bugün boşalan bir yerimiz vardı. Bu arada bir müjde vereceğim. Ayrı bir noktada yeni bir binamız bitiyor. Yaklaşık 100 kişiyi kapsayacak yeni bir merkez de orada olacak” ifadelerini kullandı.

HEKİM GÖZÜYLE BAKIYORUM

Bu merkezi açmakla çok doğru bir karar verdiğini altını çizen Ataç, “Yakınları buraya gelenlerin övgüleri bizi çok büyütüyor. Bizim projelerimiz doğaldır. Yapılan şeyleri hem hekim gözüyle, hem de belediye başkanı gözüyle bakıyorum. Derinine kadar iniyorum. Hekimlik nosyonu insanın içinden çıkmıyor. O yüzden buralarda hekim arkadaşlarla beraber çalışmak ve buranın bu hale gelmesini sağlamak son derece güzel bir şey. Bu güzel insanlarla beraber yola çıktık ve devam edeceğiz” dedi. Ataç’ın konuşmasının ardından Alzheimer Konukevi’nin 6’ncısı açıldı. Açılışın ardından Başkan Ataç, Başkan Kurt, Milletvekili Süllü ve İl Başkanı Talat Yalaz, konukevindeki hastalarla tek tek ilgilenerek bir süre sohbet etti.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi