2024 Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği Kent Ormanı'nda Gerçekleşti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç 2024 Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği Kent Ormanı'nda Gerçekleşti
A
a

6 Ekim 2024 Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından Kent Ormanı'nda bir trekking etkinliği düzenlendi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir'de İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, 6 Ekim 2024 Dünya Yürüyüş Günü vesilesiyle Kent Ormanı'nda bir trekking etkinliği düzenledi. Etkinlikte Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Babur Mimtaş, başkan yardımcıları ve sağlık çalışanları ile birlikte, Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Sağlık Müdürlükleri gibi birçok kurumun temsilcileri yer aldı. Ayrıca, sağlıklı yaşamı destekleyen vatandaşlar da yürüyüşe katılarak etkinliğe renk kattı.

Doğanın huzurlu atmosferinde gerçekleşen yürüyüş, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin önemini vurguladı. Etkinlikte konuşan Dr. Babur Mimtaş, "Düzenli fiziksel aktivite, obezite, inme, diyabet ve kanser gibi hastalıkların önlenmesinde hayati bir rol oynamaktadır. Obezite tedavisinde bireyin kararlılığı ve yaşam tarzı değişiklikleri oldukça önemlidir," dedi. Ayrıca, kişiye özel kilo kaybı planlarıyla obezite riskini azaltmayı ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırarak yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi