Venüs Terazi Burcunda havada aşk kokusu var

AstroMah yazdı

15 Ekim 2017 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Evettt, küçük kardeş gezegenimiz Venüs, 14 Ekim-8 Kasım arasında kendi burcunda olacak. Venüs, Terazi burcu geçişi ile son dönemde yaşadığımız ikili ilişkilerdeki krizleri yumuşatacaktır. 3 hafta boyunca havada romantik rüzgârlar esecek.
Yörüngesi nedeniyle Güneş’ten en fazla 45 derece uzaklaşabilen Venüs, bu nedenle sabahyıldızı ve akşam yıldızı olarak görülebilir. Yüzyıllarca 2 yıldız olduğu sanıldı. Pisagor, Venüs'ün aslında aynı yıldız olduğunu kanıtladı. 
Üstüne türküler yakılan meşhur Seher Yıldızı,Zühre Yıldızı, Çolpan Yıldızı, Kervankıran yani Venüs haritalarımızda neyi anlatır?  Bu geçişle yaşayacağımız olasılıklar nelerdir? 
Öncelikle; Venüs haritalarımızda, sevgiyi alma ve verme şeklimizi gösterir. Astrolojik açıdan Venüs’ün sembolize ettiği konulara bakınca; aşk da vardır özlemde, ihanet de vardır sadakat de, güzellik de vardır öfkede, parada vardır mücevherde, sanat da vardır renkler de, parfümde vardır yemek de. Bu liste uzar gider. Hayatımızın ne kadar alanına girdiğini gördünüz mü?
Bu özellikleri mitolojideki hikayesinden de anlayabiliriz. Venüs, Aşk Tanrıçasıdır. Afrodit (Venüs), Savaş Tanrısı Ares’e (Mars) aşıktır. Fakat babası onu başkasıyla evlendirir. İki sevgili gizlice buluşurlar, kocası sevgilileri yakalar ve ayrılmak zorunda kalırlar. Ares; Phobos (korku) ve Deimos (dehşet) adlı çocuklarıyla gider.Harmonia (armoni) ve Eros (aşk) hüzünlü Afrodit’in yanında kalır. Çocuklarının isimlerinden bile,Venüs’ün yönettiği konuları anlayabiliriz.
Terazi burcundaki Venüs; aşkı, uyumu, güzellikleri, hoşgörüyü, estetiği, dengeyi anlatır. İlişki başlangıçları için, iş kurmak için uygun bir dönem, tabiî ki herkesin haritası esastır.
Bu dönemde hümanist duygular içinde arabuluculukyapmaya kalkışırız. Kırgınlar barışmaya ikna olabilir, taşlaşmış kalpleri yumuşatabilecek bir dönem.
Hanımlar, estetik kaygılarla operasyonlara yönelebilir. Yine aynı kaygıyla kuaförlerde saç bakımları, cilt bakımları derken; makyaj malzemeleri, parfümler, takı ve kıyafet alımları derken kantarın topuzunu kaçırabiliriz. Para harcamalarının dozunu kaçırmamaya özen göstermemiz gerekiyor.
Tek başımıza kalmak istemeyeceğimiz günler. Eşimiz olsun, iş arkadaşımız olsun, çocuğumuz olsun yanımızda bir partnerimiz olsun isteriz. Çünkü bu dönemde paylaşmak önemlidir.
Aynı zamanda, evli çiftlere özenilen dönemdir. Evliliğe adım atacak olanlar bu dönem hamle yapabilirler.  Günümüz yüzeysel ve tensel ilişkilerine romantizm katacak enerjiler getiriyor. Özenerek başlamak değil de, özenilecek birliktelikler kurmaktır mühim olan. Unutulan, demode denilen, sadakatli gerçek aşklarla karşılaşmanız dileklerimle ve Nazan Bekiroğlu’nun Mor Mürekkep kitabından alıntıyla bitirmek istiyorum.
“Aşktan bahsettik, aşkı tanımıyorduk. Öldük, ölmüyorduk. Sadakatten söz ettik, sadakati bilmiyorduk. Sevdik, aslında sevmiyorduk. Aldık, veriyorduk; verdik, alıyorduk. Söz yerini buluyordu sadece, iyi düşüyordu, uygun. İçimiz bir hoş. Habire büyüyorduk.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
BEN MERCAN 16 Ekim 2017 14:57

merhaba astromaha hanım. ılk defa okudum yazınızı benim burcum terazi beyiminde yükselmiş burcu terazi.bu dönemlerde şimdi ikimizde aynı olurmuyuz alışverişi ben cok sevıyomda işte beyim onuda Venüs etkiler inşallah. bide afrodirt le areyse çok üzüldüm inşallah kavusurlar yazık çocuklarıda varmış sevenler ayrımasın hiçbir zaman.kolay gelsin sıze astormaha hanım teşekkürler ederım yazınız için ıyı günler. ben mercan

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi