Ünlüce’nin kuşak yollar ve emekliye destek müjdeleri karşılık buldu!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday tanıtım toplantısında adı anons edildiğinde, alkış tufanı arasında sahneye gelen Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünlüce’nin, “Eskişehir’i ranta ve rantçılara teslim etmeyeceğiz” sözü nasıl hafızalara kazındıysa…

4 Mart 2024 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in aday tanıtım toplantısında adı anons edildiğinde, alkış tufanı arasında sahneye gelen Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünlüce’nin, “Eskişehir’i ranta ve rantçılara teslim etmeyeceğiz” sözü nasıl hafızalara kazındıysa…
ESTV canlı yayınındaki “kuşak yollar ve sadece emekli maaşıyla geçinenlere yönelik para yüklü Eskişehir Kart müjdeleri” de o derece etki yaptı.
Program sırasında ve sonrasında o kadar çok telefon ve sosyal medya mesajı aldık ki…
Sadece bu durum bile avukat Ünlüce’nin yapacağını açıkladığı projelere olan inancı ve kendisine güveni ortaya koyuyor.
Biraz hatırlatırsak eğer…
Büyükşehir Belediyesi olarak 2016’da hazırladıkları kuşak yolları projesini göreve gelir gelmez hayata geçireceklerini dile getiren Ünlüce, şunları söyledi:
“Toplam 56 kilometre. Bu yolları 25 binlik plana işlemiştik. Kuzey ve güneyi sarıyor. Çevre yoluyla beraber Bursa tarafından geliyor, yukarı doğru kırılıp havaalanı ile Muttalip’ın arasında kalan noktadan geçerek sanayi bölgesine iniyor. Güney kuşak yolu ise Vadişehir ve Ihlamurkent’in altından dolanarak TEKSAN’ın oradan çıkıyor. Biz bu yolu, kuzey ve güney çevre yolları yapılır düşüncesiyle, kamu kaynaklarını buraya harcamayalım diye düşünmüştük. Öncelikli yolları yapmayı düşündük. Özellikle bu sene de yatırım programına alınmayınca biz artık bu yolları yapmaya karar verdik. Önümüzdeki dönemde ben kazandıktan sonra da hemen yazışmalarını tamamlayıp bu yolları yapmaya başlayacağız. Çift şeritli yapacağız. Etrafında sosyal konut alanları yaratabiliriz. Bürokratik yazışmaları, planlamaları bittikten sonra 1 yılda yapabileceğimiz bir yol. Biz buna benzer yolları yaptık, bunu da süratle yaparız.”
Herkesin malumu…
Şu anda ekonomik krizle en fazla mücadele eden kesimlerin başında emekliler geliyor.
Adeta ayakta kalmaya çalışıyorlar.
Eskişehir’deki emeklilere müjde niteliğindeki açıklama yine Ayşe Ünlüce’den geldi.
Siyasette yapılamayacak vaatlerin verilmesini doğru bulmadığını vurgulayan Ünlüce, şöyle devam etti:
“Sadece emekli maaşıyla geçinen bir kesim var. Kira ödeyen, arabası olmayan… 
Onlarla ilgili şöyle bir düşüncemiz var, sadece emekli maaşıyla geçinen kişilere sosyal yardım yapacağız. Sosyal yardım grubumuzda kartlı uygulamaya geçmiştik bir süredir. 
Karta belirli aralıklarla para yüklüyoruz. Onlarla gidip istedikleri ne varsa alıyorlar. Her yerde de kullanabiliyorlar bu kartı. Sadece emekli maaşıyla geçinenleri bu kapsama alıp bir nebze onları rahatlatacağız.”
Ünlüce ayrıca, "dengeli büyüme modeli"ne işaret etti.
İmar planları ve kat artırımı bekleyen mahallelerin durumuna ilişkin dikkat çekici açıklamalar yapan Ünlüce’nin, "Bazı mahallelerde kat artırımı ile ilgili problemler var. Mahallelerde ilgili vatandaşın mağduriyeti var. Mevzuat var, biz de bunlara uygun hareket etmeliyiz. Bunların hepsini düşünmeliyiz. Bunları parsel parsel değil ada bazında dönüşümde parsel sahipleriyle tek tek anlaşacağız. Bu dönemde Odunpazarı ve Tepebaşı'nda imar sorunlarını çözeceğiz. Sorunlu mahalle kalmayacak" sözleri son derece önemliydi.
Anlayacağınız…
Yurttaşın temel sorunlarına odaklanan CHP’nin hukukçu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ünlüce, Genel Sekreter olarak görev yaptığı 5 yılı çok iyi değerlendirmiş.
Hayata geçireceği projelere olan hakimiyeti, rakiplerinin aksine sadece yapabileceği sözleri vermesi…
İlçelerdeki üreticiyi kadınlara da öncelik vererek destekleyecek çalışmalarına olan inancı avukat Ünlüce’nin sadece merkez projelere değil kırsalı da kapsayan bütüncül bir yaklaşım içinde olduğunu gösteriyor.
Rakiplerinin mensubu olduğu partilerin yaptırdığı anketlerde bile birinci çıkan avukat Ünlüce, projelerine dair ipuçlarını verdikçe aradaki farkı giderek artırıyor…
Hukukçu kimliği ve Büyükşehir Belediye Başkanından sonraki en önemli koltuk olan 5 yıllık Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevi Ayşe Ünlüce’yi rakiplerinden daha avantajlı hale getiriyor…
Benden söylemesi…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi