Tepebaşı, Başkan Ataç ile özdeş hale geldi

Tepebaşı Belediyesi’ni 20 yıldır yöneten Ahmet Ataç, bir 5 yıl daha vize almak için aday oldu.

26 Ocak 2024 09:06
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi’ni 20 yıldır yöneten Ahmet Ataç, bir 5 yıl daha vize almak için aday oldu.
İlk defa 1974 yılında üyesi olduğu partisi CHP’den yeniden aday gösterilen Başkan Ataç’ı, meslektaşım Murat Taşkın ile ESTV’de hazırladığımız “Soruyoruz” programında değim yerindeyse soru yağmuruna tuttuk.
Başkan Ataç’ın  şu sözleri dikkat çekiciydi:
“Tepebaşı değer verdiğim bir belediye. Diğer belediyelere girip çıkıyorum ama Tepebaşı’na girdiğimde bir hoş oluyorum. ‘Evim’ diyorum. 20 yıllık emeğim var. Güzel şeyler yaptık. Bunu vatandaş da bütün Türkiye de biliyor. Biz büyükşehir projeleri gibi projeler yaptık. Bugün bizim yaptığımız projeler hala ne Eskişehir’de ne Türkiye’de ne başka yerde var. Bunlar da bizim başarımız. Çünkü biz hiçbir zaman sıradan iş yapmak istemedik. Yapacağımız işin niteliğini, ‘dünyaya nasıl açılırız’ı hesap ederek yaptık. Ben Tepebaşı’nda 5 yıl daha güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Yeni bir vizyonla 5 yıla hazırlanıyoruz.”
Ahmet Ataç’ın bırakın Tepebaşı’nı Büyükşehir adayı olsa bile rahat seçilebileceği öngörüsü her kesimde hakim. 
Bunu biz değil kamuoyu araştırmaları söylüyor.
AK Parti ve İYİ Parti’nin, Tepebaşı ilçesinde Ahmet Ataç karşısına çıkaracak rakip bulmakta zorlandığını söylersek sanırım yanılmış olmayız.
Hasılı…
Eskişehir’de CHP’nin en rahat seçime girdiği merkez ilçe Tepebaşı.
Bu da Ahmet Ataç’ın Tepebaşı sakinlerinin gönlüne girmesinden, sevgisini kazanmasından ve hizmetlerinden kaynaklanıyor kuşkusuz. 
Bekleyip göreceğiz…
Son sözü her zaman olduğu gibi sandıkta yurttaş söyleyecek.

AK Parti’de Odunpazarı için Alp, 

Tepebaşı’nda ise Sivri sesleri…
AK Parti’de merakla beklenen Odunpazarı ve Tepebaşı ilçe başkan adaylarının kim olacağına ilişkin sis bulutu yavaş yavaş dağılıyor.
Kulislerde, Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için ismi çokça dillendirilen eski İlçe Başkanı Ahmet Sivri ile Pınar Turhanoğlu Gücüyener arasında bir tercih yapıldığı konuşuluyor.
AK Parti Genel Merkezinin Tepebaşı için eski teşkilatçı, emeği partiye çok geçmiş Ahmet Sivri’de karar kıldığı söyleniyor.
Ayrıca, anketlerde Ahmet Sivri’nin Tepebaşı’nda tanınırlığı da yüksek çıkmış.
Ahmet Sivri, Eskişehir’in önemli müteahhitlerinden biri haline gelen bir iş insanı. Tepebaşı’nın özellikle en büyük mahallelerinden Çamlıca’da iyi bilinen bir siyasetçi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazar günü Ahmet Sivri’nin elini kaldırması kuvvetle muhtemel.
Odunpazarı için ise 7 Ocak’ta Ankara’da düzenlenen törende bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çalışması talimatı verdiği söylenen Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp’in açıklanacağı neredeyse kesinleşmiş.
Özkan Alp, belediyecilikte usta bir isim. Ancak Odunpazarı’nda kendini iyi tanıtması gerekiyor.
Sivri ve Alp, AK Parti için sahada önemli çalışmalar yapan iki önemli isim.
Eğer kulisler doğru çıkarsa bize de “hayırlı olsun” demek düşer.

Toplum eğer hafıza silinirse yozlaşır

Meslektaşımız CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, haberlere erişim engellerinin ortadan kaldırılması için Meclis araştırması istedi.
“Niye?” diye soracak olursanız.
Basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkının önündeki en büyük engellerden biridir de ondan.
Çakırözer, sayılar üzerinden ürkütücü gerçeği açıkladı…
Son 10 yılda 35 bin haberin engellendiğini, 30 bin habere artık ulaşılamadığını ifade etti.
Bu yasaklarla toplumsal hafızanın yok edildiğine işaret eden Çakırözer, “Deniz Feneri ve Susurluk soruşturmaları, Nesim Malki cinayeti, yargıya neşter operasyonu, şarampol operasyonu gibi bir dönem kamuoyunda deprem yaratan soruşturma ve yargılamalarla ilgili haberlere artık ulaşılamıyor! Benzer biçimde FETÖ ve Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin soruşturmalarla ilgili haberlere de erişime engelleri ve unutulma hakkı talepleri dikkat çekmekte. Kamu ilgisi süren, basın arşivlerinde yer almasında kamu yararı bulunan haberlerin silinmesi Türkiye'nin yakın tarihinin yok edilmesi demektir” dedi.
Ne acıdır ki…
Meclis araştırması teklifi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi. 
Buraya kayıt düşelim…
Toplum, eğer hafızası silinirse yozlaşır…
Yazıklar olsun!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Necip 26 Ocak 2024 09:44

Tepebaşın da Ahmet sivri pınar Turhan oğlunun aday olması demek çaresiz kalmak demektir demek ki Dündar ünlüyü ikna edemiyorlar adaylık için

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi