Tadına varmak

Murat Özgül yazdı

9 Ekim 2017 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Tofaş Basketbol Takımı ile oynanan son hazırlık maçında izlediğimiz Eskişehir Basket bize umut vermişti. Yapılan transferler göz doldurmuştu. Elbette ufak tefek eksikliklerimiz vardı. Süreç içinde çözülebilirdi.
Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi İki Eylül Spor Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediye Basketbol Takımı ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ilk maçımızı oynadık. Maç öncesi kazanırız diyordum. Kazandık…80-76…
Buğrahan Tuncer ve Duncan’ın sakatlıkları devam ediyor. İki, üç hafta daha oynamayabilirler. Fakat sahada inanmış, mücadele eden ve yüreklerini ortaya koyan basketbolcularımız varken, eksiklikler çok fazla hissedilmedi.
Karşılıklı, güzel bir oyun izleyince maçın tadına vardık. İlk periyodu 20 – 18, devreyi 41 – 30 önde kapattık. Maç farka gider diye düşündüğümüz anda, bireyselde yapılan hata ve top kayıpları, yanlış hücum tercihleri farkın kapanmasına neden oldu. Koç Berrocal Riera gerek takımı ve gerekse ligimizi ve oynanan basketbol sertliğini yeni yeni tanıyor. Yerinde hamleler yaptı, bazen takım kurgusunu, belki de deneme amaçlı değiştirdi. Rakibimiz de koşulları değerlendirdi. Üçüncü periyotta yakalanmaya başladık. 61–56.
Az daha maçın tadı damağımızda kalacaktı. Bir ara 13 sayı farka ulaştığımız maçta, kısa bir süre de olsa bir sayı yenik duruma düştük. Deneyimli beşimiz ağırlığını koydu, rakip hata yaptı ve maçı 80 – 76 kazandık.
Hemen hemen tüm istatistiklerde iki takım eşit. Rakibimizin faullü oynaması serbest atışlarda lehimize bir fark oluşturdu. 21/16 % 78 serbest atışımıza karşılık İBBSK 12/8 % 66 ile oynadı. Pota altını, boyalı bölge diye tabir edilen alanı iyi kullandık. 36/20 % 56 iki sayılık atış bulurken rakibimiz 46/22 % 47 de kaldı. Takımımızda dokuz oyuncunun skora katkı vermesi olumluydu. Baron ve Rowland çift sayılı hanelere ulaştı.
Neticede tat veren bir oyun oynadık. Oyunumuzun tadı damağımızda kaldı… Biz takımımızın form durumunun giderek yükseleceğine inanıyoruz. Böyle iddialı ve güzel basketbol oynayan, iyi basketbolculardan kurulu bir takım ortaya çıkardıkları için başta Başkanımız Sinan Özeçoğlu olmak üzere, tüm yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. Salonumuzu dolduralım, takımımıza sahip çıkalım. Basketbol sevgisi ile yaşayalım…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi