Seçimden ders almamışlar

AK Partili Belediye Meclis üyesi Mehmet Kepez, “Marketlere gidiyorsunuz insanlar dolu, kafeler dolu, arabalar dolu, park yeri bulamıyoruz Allah’a şükür” ifadelerinde bulundu

17 Nisan 2024 07:17
A
a
Sütiş Eskişehir

AK Partili Belediye Meclis üyesi Mehmet Kepez, “Marketlere gidiyorsunuz insanlar dolu, kafeler dolu, arabalar dolu, park yeri bulamıyoruz Allah’a şükür” ifadelerinde bulundu. 

Biz Türkler aldığımız her nefes için Allah’a şükreden insanlarız. Ancak Allah’a ettiğimiz şükürden AK Parti’ye pay alamazsınız. AK Partililerin işi kendilerini zenginleştirmek değil, milleti zenginleştirmek. 

Gerçekler Sayın Kepez’in söylediğinden çok farklı. Belli ki kendisinin ekonomik durumu iyi. Malında – mülkünde kimsenin gözü yok; Allah artırsın. Ancak millet giderek fakirleşiyor. Ağır bir ekonomik kriz var ve bu krizin geçeceği de yok. 

Sayın Kepez’in partisi, MHP ve HÜDAPAR’dan destek almasına ve devlet olanaklarını kullanmasına, yandaş basının sonsuz desteğini almasına karşın seçim kaybetti. Bu seçim yenilgisinin tek sebebi vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik krizdir. Demek AK Partililerin Mehmet Kepez gibi düşünenleri bu yenilgiden pek ders çıkartamamışlar.

Bu kafayla giderlerse hem Türkiye’yi hem de kendi partilerini batırırlar.

 

İstakoz meselesi

AK Partili İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın Monaco’da istakoz yiyip, fotoğrafını sosyal medyada paylaşması olay oldu. 

Memleketin bu kadar sorunu varken uğraştığımız şeye bakın.

Sosyal medya zaten birilerini linç etmek hevesinde olan kötü niyetli insanlarla dolu. Bana sorarsanız istakoz yemekte ayıp bir şey yok. Şebnem Hanım yılların gazetecisi ve şu anda da milletvekili maaşı alıyor. Parasını verip canının istediğini yiyebilir. Ancak böyle pahalı bir yemeğin fotoğrafını paylaşım yaptığınız zaman politik polemiklere girmeniz de kaçınılmaz oluyor. Politikacılar giydikleri kıyafetten, yedikleri yemeğe kadar her şeylerine dikkat etmeliler. Sonuç olarak hem kendilerine hem de partilerine zarar verebiliyorlar.

 

Pek havalıyız

İsviçre merkezli hava kalitesi teknolojisi şirketi IQAir tarafından yayımlanan 2023 Yılı Dünya Hava Kalitesi Raporu verilerine göre Eskişehir, ülke genelinde hava kalitesi en temiz 5 ili arasında yer aldı.

Benim çocukluğumda Eskişehir’in havası çok kirliydi. Özellikle kışın yanan kaloriferler kömür yaktığı için çevreye büyük zarar veriyordu. Bugün temiz bir havamızın olmasının en önemli sebebi doğal gaza geçmiş olmamız. Aslını ararsanız doğalgaz Rus kökenli olduğu için ekonomiye yük getiriyor. Özellikle enerjide dışa bağımlı olmak güzel bir şey değil. Ancak aynı doğalgazın kömüre nazaran çok çevreci olduğu da ortada. Doğalgazı Türkiye’ye getiren ve yaygınlaştıran hükûmeti tebrik ederiz. Tertemiz bir havayı soluyor olmak az bir şey değil.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
nb2664 17 Nisan 2024 14:37

Sayın Kepez nerede yaşıyor bilinmez belkide cebi dolu umursamaz olabilir ama vatandaşla dalga geçmeyi bıraksın en başda ayıp oluyor yaptığı

0 1 Cevap Yaz
Vatandaş 17 Nisan 2024 12:45

Fosil yakıtlar içinde daha masum gözükse de doğal gaz tavanı ( atmosferi) o kadar ısıttı ki artık kışın kar yağmaz oldu. Mevsimler bildiğimiz gibi değil. Eskiden kömür ile ısınırdık ama tek yada iki oda. Şimdi koca evler her taraf içinde 1 yada 2 kişi olsa dahi her metrekare sıcak vs Artık tasarruf zamanı. Yoksa yeni neslin şansı yok.

0 0 Cevap Yaz
osman çetin 17 Nisan 2024 11:27

marketlere,kafelelere ,restoranlara bakarak halk fakir değil savı yanlış.Herkes kendi durumuna bakıp değerlendirme yapmalı.Nasıldım, ne durumdayım demeli.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi