Öğrenci şehri Eskişehir! 

Öğrenciliğini Eskişehir’de geçirenler bilir. Eskişehir, tek merkezli, içinden “Osmangazi” ve “Teknik” gibi iki üniversite çıkaran Anadolu Üniversitesi’nin gelişimine ve dolayısıyla artan öğrenci nüfusuna paralel sosyal ve kültürel hayatı zenginleşen bir kent.

30 Temmuz 2024 09:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Öğrenciliğini Eskişehir’de geçirenler bilir.

Eskişehir, tek merkezli, içinden “Osmangazi” ve “Teknik” gibi iki üniversite çıkaran Anadolu Üniversitesi’nin gelişimine ve dolayısıyla artan öğrenci nüfusuna paralel sosyal ve kültürel hayatı zenginleşen bir kent.

Anadolu Üniversitesi’ndeki çalışmalarıyla adından söz ettiren Yılmaz Büyükerşen’in 25 yıl büyükşehir belediye başkanı olarak imzasını attığı Eskişehir, öğrenci başkenti unvanını kimselere kaptırmıyor.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr), 40 bin öğrenciyle yaptığı araştırmanın sonuçları öğrenci memnuniyetinde yine Eskişehir’in ilk sıraya yerleştiğini gösterdi. 

“Şehirden memnuniyet, ulaşım imkanları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü” gibi konularda 40 bin öğrenciyle yapılan araştırma sonucuna göre Türkiye'nin üniversite öğrenci başkenti Eskişehir oldu.

ÜNİAR’ın şu kriteri önemli:

“Üniversite öğrenciliği herkesin hayatının önemli bir dönemi. Sadece iyi bir üniversitede okumanın kişinin bu yılları ne derecede verimli geçtiğini tek başına belirlemekte yeterli değil. Üniversite yıllarında yetişkinliğe ve profesyonel hayata atılırken nasıl bir çevre ve şehirde bulunulduğunun değeri de çok yüksek. Üniversite öğrencileri okuduğu şehirden ve halkından ne kadar memnundur? Bu çalışma söz konusu soruya cevap aramakta ve üniversite şehirlerini öğrencilerin memnuniyet derecesine göre sıralamaktadır.”
İlk üç sırada Eskişehir, Ankara ve Mersin’in yer aldığı araştırma sonuçlarının, öğrencilerin sadece 24 şehirden memnuniyet hissettiklerini ortaya koyması da manidar. Yaşanabilir kentler, dünyanın her yerinde kültürel, sanatsal, sportif ve çağdaş normları yüksek olan şehirlerdir.

Bunun yanında sosyal ve ekonomik işlevleri güçlü, yaya ve motorsuz erişime uygun, çevreye duyarlı, yaşlı, engelli ve çocukların hizmetlere kolay ulaşabildiği kentlerdir.

Yurttaşta bunun ne kadar karşılık bulduğunun sınandığı yerel seçim sonuçları da memnuniyet ölçümünde önemli bir kriter değil midir?

Hasılı…

Bugün Eskişehir, halkın yaşamaktan keyif aldığı, öğrencilerin memnuniyet sıralamasında birinci gelen şehirse halen…

Bunda kente emek vermiş ve vermeye devam eden belediye başkanlarının payı çok büyüktür.

Gerisi lafügüzaf.

Kenan Işık ile 3 günlük hatıram…

Beyin kanaması sonucu 10 yıldır komada olan sanatçı Kenan Işık 76 yaşında hayatını kaybetti. 

Vefatının ardından bir grup meslektaşımla aslen Malatyalı olan Kenan Işık’ın da aralarında yer aldığı heyetle 3 günlük Türkmenistan ziyareti düştü aklıma…

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Malatyalı iş insanı Ahmet Çalık’ın Türkmenistan’daki iplik fabrikasının açılışı için THY’den kiraladığı uçakta Anadolu Ajansı muhabiri olarak bendeniz, yaygın basından 7 gazeteci, AK Parti ve CHP’nin Malatya milletvekilleri, iş, sanat ve spor dünyasından çoğu Malatyalı önemli kişiler var.

Yıl 2005.

Kimler yok ki…

Rahmetli Kenan Işık, emekli Büyükelçi Yalım Eralp, yine Malatyalı iş insanı Sabri Özel, ismini hatırlayamadığım Malatyaspor Başkanı…

Çoğu Kenan Işık’ın genç yaştan arkadaşları…

Türkminastan’da aynı otelde kalıp, turistik gezilere katıldığımız Kenan Işık’ı 3 gün gibi kısa bir zamanda hayat dolu, nüktedan, esprili, arkadaş canlısı bir sanatçı olarak tanıma fırsatım oldu.

Sonrasında bir yurtdışı seyahati dönüşü havaalanında karşılaşıp sohbet ettiğim Kenan Işık’ın spor sonrası saunada geçirdiği kaza nedeniyle komaya girdiğini öğrendiğimde üzüntümü tarif edemem…

Kenan Işık “iyi insandı”, “iyi bir sanatçı” ve “iyi bir aile babası”ydı…

Yattığın yer incitmesin, ışıklar içinde uyu Kenan abi…
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi