Metan azalıyor eller cebe gitmiyor 

Dünya ülkeleri Dubai’de bir araya gelerek iklim değişikliğiyle ilgili neler yapabileceklerini konuşacak. COP28 adı verilen zirve öncesinde iyi haberi öğrendik. O da dünya atmosferine salınan metan emisyonunun büyük petrol şirketleri tarafından yarı yarıya azaltılmış olması.

2 Aralık 2023 10:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünya ülkeleri Dubai’de bir araya gelerek iklim değişikliğiyle ilgili neler yapabileceklerini konuşacak. COP28 adı verilen zirve öncesinde iyi haberi öğrendik. O da dünya atmosferine salınan metan emisyonunun büyük petrol şirketleri tarafından yarı yarıya azaltılmış olması. Küresel ısınmanın yüzde 25’inden sorumlu olan metan salınımının yarı yarıya azaltılması ciddi bir gelişme. Demek ki isteyince oluyormuş.
Ancak zirve öncesinde her şeyin insanlık için ve yaşlı gezegenimiz için iyiye gittiğini düşünmeyin.
Daha önce büyük ülkeler iklim değişikliğine karşı 100 milyar Amerikan doları para harcayacaklarını açıklamışlardı. Bu paranın da 2022’de toplanmış olması gerekiyordu. Ancak dağ fare doğurdu. Özellikle elini cebine atmak istemeyen sanayileşmiş ülkeler için pandemi iyi bir bahane oldu. Böylece iş para vermeye gelince, para kazanma hırsı yüzünden dünyayı cehenneme çeviren küresel güçler, yine yan çizdi.
Tabii Avrupa ve batıya kızmaya alışmışız. Ancak burada Avrupa ülkelerinin daha sözünün eri olduklarının altını çizelim. Asıl yan çizen ülke Amerika. Ayrıca Çin de hiç oralı olmayan bir diğer süper güç. 
Ne tuhaf değil mi; buldukları her fırsatta birbirlerinin boğazına sarılan Amerika ve Çin, iş para kazanma hırsına geldi mi ortak oluveriyorlar. Hem de dünyanın ikliminin geri döndürülemez bir şekilde mahvolması pahasına…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi