Kiraların artmasının tek suçlusu belediyelermiş!

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen konuların başında ekonomik sorunlar geliyor… Dövizin her gün artarak zirveye oynamasıyla beraber, alım gücü düştü, enflasyon aldı başını gitti…

3 Temmuz 2023 09:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye’nin gündeminden düşmeyen konuların başında ekonomik sorunlar geliyor…
Dövizin her gün artarak zirveye oynamasıyla beraber, alım gücü düştü, enflasyon aldı başını gitti…
Konut kiraları da Türkiye’nin dört bir yanında büyük yükselişe geçti…
Haliyle vatandaşlar da yetkililere soruyor: “Ne olacak bu kiralar” diye!
AK Parti Milletvekili Fatih Dönmez AK Parti teşkilatının bayramlaşma programında yaptığı konuşmada konut kira artışlarına dikkat çekti. Hatta vatandaşların kiralardan yana dert yandığını da söyledi…
Doğru da söyledi…
Öyle afaki artışlar var ki ve bu konuda hiçbir çalışma yapılmaması vatandaşları derinden etkiliyor…
Dönmez kira artışlarına dikkat çekerek topu belediyelere atıyor…
Ne diyor Dönmez hatırlayalım: “Şimdi herkes kiralardan da şikayet ediyor. Nedeni de Eskişehir’de yeterli sayıda konut olmaması. Belediyelerin yeni alanları imara açması lazım. Kenti planlayanların bunu yapması lazım ki konutların sayısı artsın. Fırsatlar oluşsun. Talep arzdan fazla olunca kira ve satın almada enflasyon oluşuyor. Özellikle binaları, daireleri alırken maalesef böyle bir durumla karşı karşıyayız. İnşallah çok yakında olgunlaştıracak, özellikle OSB’lerde işçilerimizin, çalışanlarımızın ihtiyacını giderecek toplu konut projeleriyle alakalı bir hazırlığımız olacak.”
Yani Milletvekili Dönmez’e göre kiralarda bu kadar artışın yaşanmasının nedeni Eskişehir’de konut olmamasına bağlıymış…
Dönmez’in bu sözlerini ben böyle yorumladım Dönmez bana göre diyor ki, “Belediyeler yeni alanları imara açın, hükümetle ilgili hiçbir problem yok siz yeni alanları imara açmadığınız için eee haliyle kiralar da artıyor. Vatandaş dert yanıyor!”
Şimdi soruyorum!
Eskişehir’de gerçekten bir konut sıkıntı var da o yüzden mi kiralar arttı?
Ev sahiplerinin türlü türlü bahanelerle sözleşmesi biten kiracıları kapı dışarı ederek, yüzde yüz zam yaparak yeniden evlerini kiraya vermelerinin tek nedeni Eskişehir’de konutların az olmasından mı kaynaklı?
Konut kiraları yokluktan arttıysa, dükkan kiraları da mı yokluktan arttı?
Asgari ücret ile geçinen bir birey acaba Eskişehir’de yalnız yaşayarak kirada oturabilir mi?
Hadi diyelim bir şekilde kirasını ödedi, geriye cebine ne kalacak da bu vatandaş ne yiyecek ne içecek evinin diğer masraflarını karşılayacak?
Asgari ücretle geçinen aileleri saymıyorum bile!
Onların hali zaten içler acısı!
“Belediye yeni alanları imara açsın, yeni binalar yapılsın, konut kiraları düşsün biz zaten toplu konut yapacağız” demek, kimse kusura bakmasın olana bitene gözünü kulağını kapatmaktan başka bir şey değildir!
SORU-YORUM!
Eskişehirspor’da hareketli günler yaşanıyor, hedef amatörden çıkarak profesyonel liglere geri dönebilmek… Kenti yönetenler bu kulübe ne zaman gerçek destek verecek?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi