İsrail’e Eskişehir’den stratejik destek 

Dünyanın en önemli bor madenlerinden biri Eskişehir’de bulunuyor. Bor o kadar stratejik bir maden ki savaş sanayisinden, tarıma kadar her alanda kullanılıyor. İşte o stratejik bor madenini, doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı olan ETİ Maden’in İsrail’e sattığını öğrendik.

6 Nisan 2024 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünyanın en önemli bor madenlerinden biri Eskişehir’de bulunuyor. Bor o kadar stratejik bir maden ki savaş sanayisinden, tarıma kadar her alanda kullanılıyor. İşte o stratejik bor madenini, doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlı olan ETİ Maden’in İsrail’e sattığını öğrendik. Bir yandan sokaklarda beyninden vurulmuş Filistinli çocukların fotoğrafları gözümüzün önüne geliyor. Bir yandan da İsrail’e borik asit sattığımızı duyuyoruz. Hem de 21 ton kadar. İnşallah doğru değildir.
Haberi Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan öğrendik. Sayın Erbakan sosyal medya hesaplarında bu kan donduran olayı şöyle duyurdu:
Doğrudan Sayın Cumhurbaşkanı’na bağlı olan Türkiye Varlık Fonu’nun şirketlerinden ETİ Maden’in, seçimlerden bir hafta önce İsrail'e 21 ton borik asit formunda bor madeni ihracatı yaptığına dair bir belge ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi olarak yetkililere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; BU BÜYÜK VEBALDEN BİR AN ÖNCE KURTULUN!
Maalesef AK Parti iktidarının samimiyetine güvenmemek için çok sebep var. Yıllardır “ey İsrail!..” diye kükreyenlerin, aslında saf Müslümanları kandırdığını söylüyorduk.
Eğer ki Fatih Erbakan’ın söyledikleri doğruysa, biz Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yüzüne nasıl bakacağız?
Her şey para mı bu dünyada?
Her şey iktidarda kalmak için mi?..

Büyükerşen unutulmayacak 

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 25 yıllık görevini geride bıraktı ve makamı Ayşe Ünlüce’ye devretti.
Öncelikle şunu belirtelim; Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamı zaten Yılmaz Büyükerşen’in değildi. O makam Eskişehirlilerin. Büyükerşen sadece bir emaneti 25 yıl boyunca kullandı ve bir başkasına devretti.
Eskişehir’de 2 dönem belediye başkanlığı yapan yalnızca iki kişi bulunuyor.
Biri Sebahattin Günday… 
1965 ve 73 yılları arsında iki dönem görev yapmış Sayın Günday’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Günday’ın görev yaptığı yıllarda yaşıyor olsaydık, muhtemelen bir sebepten dolayı kendisini eleştirirdik. Ama şimdi tarihe mal olmuş Günday’ı saygıyla anıyoruz. 
Bir diğer isim ise aralıklarla iki dönem görev yapan Selami Vardar…
“Eskişehirlilerin “Selami Amca” diye andıkları Vardar’ı da saygıyla anıyoruz.
8’er sene Eskişehir’i yöneten bu kişilere gösterdiğimiz saygıyı 25 sene boyunca kentimizi yöneten Yılmaz Büyükerşen’e göstermiyorsak, bunun adı siyaset hastalığıdır…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi