Geçit yok

1 Aralık 2016 09:15
A
a
Sütiş Eskişehir
Nesine.com Eskişehir Basket evinde ve deplasmanda rakip tanımıyor. Hafta sonu çok mücadeleli geçen Acıbadem maçından da galibiyetle dönmüş, evimizde Muğla Ormanspor’u bekliyorduk. Rakip son hafta kendisi gibi düşme adayı bir takım olan Düzce’yi yenerek şehrimize geldi. Antrenörleri Metin Ağırbaşoğlu ve oyuncularından Cem Bozok tanıdık isimlerdi.
Çok rahat ve özgüvenli bir maç çıkardık. İlk period işi inanılmaz gevşek tuttuktan sonra, ikici perioddan başlayarak oyuna ağırlığımızı koyduk ve önemli bir galibiyet aldık. 72 – 61 biten maç, neredeyse bir antrenman havasında geçti.
Hafta içi ve yağmurlu bir günde dahi seyircimizin ilgi göstermesi ve salonun boş bırakılmaması şahaneydi.
Oyuncularımız üzerlerine düşeni yaparken, antrenör Brad Greenberg nedense çok stress yüklüydü. Daha maçın 2. Dakikasında hakemlerle didişmeye başlayan koç maç bitimine kadar tavrını sürdürdü. Hatta alınan molalarda bile takım ile ilgilenmesi gerekirken hala hakem üçlüsüne bir şeyler söyleme gayreti içindeydi. Umarız bundan sonra yalnızca işine bakar…
Takımımıza gelince 18 rebaund, 6 assist ve 1 blokla oynayan Cemal Nalga’nın performansı göz kamaştırıcıydı. Gençlere örnek olması gereken oyunu ile bir kez daha elinden geleni yaptı.
Haftalardır oynayamayan Gökhan Yazıcıoğlu bu kez 18 dakika süre alarak, kendisinden beklenen katkıyı verdi ve gelecek için umut saçtı. Yalnız savunmada biraz daha kendisini geliştirmesi gerekiyor.
Evren, Murat, Yunus Emre, Efekan, Buğrahan ve Marshall fazla zorlanmadan her zamanki oyunlarını oynayarak, yardımlaşarak gereken neyse yaptılar.
Tüm oyuncularımızı kutluyorum. Zorlu bir İstanbul deplasmanı ve maçından sonra hafta içi ve salı günü oynamak kolay değildi. % 41 iki sayı, % 31 üç sayı ve en az serbest atış kullandığımız bu maçta % 66 isabetle ortalamamıza yakın değerlere ulaştık.
Muğla Orman neredeyse tüm maçı beş oyuncu ile oynayacaktı. Yeterli rotasyonu olmayan ve dar kadro ile oynayan rakibimiz, federasyon kontenjanı ile çıktığı bu ligde tutunamayacak gibi.
Biz iyi oynuyor, mücadele ediyor ve farkımızı sahada gösteriyoruz. Bu hafta sonu İzmir’de, kendi sahasında tehlikeli olan Gelişim ile oynayacağız. Sonuç ne olursa olsun hedefe kilitlendik ve ilerliyoruz. Tüm Eskişehir takımımız Nesine.com Eskişehir Basket ile gurur duymalı…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi