Eskişehir'den bir film: Asgar Cin Vadisi

Film Eskişehirlileri yakından ilgilendiriyor. Filmin çekimleri Seyitgazi ve Han’da yapıldı. Türünün korku-gerilim olması da merak uyandırmayı başardı

7 Nisan 2019 10:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere 12 Nisan’da vizyona girecek olan Asgar Cin Vadisi filminden bahsedeceğim. Yönetmen ve senaristliğini Yahya Al’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosu Hayreddin Batur, Cemre Akyıldız, Eylem Doğan, Aydan Çakır, Buğra Kağan Kahraman ve Arda Tumbar’dan oluşuyor. Gelin detaylara göz atalım.

HAYATİ TERCİH

Neden bu filmi seçtim? Çünkü film Eskişehirlileri yakından ilgilendiriyor. Filmin çekimleri Seyitgazi ve Han’da yapıldı. Türünün korku-gerilim olması da merak uyandırmayı başardı. Hikaye 3 bin yıllık tarihe ev sahipliği yapan Yazılıkaya köyünde başlıyor. Dolayısıyla tarihi atmosferi filmi aynı türdeki diğer filmlerden ayırıyor. Konusuna değinecek olursak; sürekli kabus gören çoban Mahsun bir gece kendisini Seyit Battal Gazi Türbesi’nde bulur. Devamlı bir ses duyan ve cinleri fark eden Mahsun sıradışı olaylarla karşılaşır. Her gece bir başka yerde uyanan Mahsun, bu belâyla mücadele ederken bir tercih yapmak zorunda kalacaktır. Bu onun hayatını belirler.

İÇİMİZDEN BİRİ

Filmin tarihi atmosferinin yanı sıra 47 yıl önce çekilen Kartal Tibet'in Tarkan Gümüş Eğer filmiyle de aynı bölgede çekiliyor olması ayrıca bir özelliği. Bahadır Sağlam ve Ali Saran'ın imzasını taşıyan filmin müzikleri de bir o kadar başarılı. Yönetmen Al filmi şu ifadelerle değerlendiriyor: “Olayların odağındaki Mahsun karakteri Anadolu’nun herhangi bir köşesinde ya da köyümüze gittiğimizde karşımıza çıkabilecek içimizden biri. Belki de aynaya baktığımızda görebileceğimiz türden bir karakter.” Asgar Cin Vadisi 9 Nisan’da Kanatlı AVM Cinema Pink'te özel gösterim ve gala gecesini gerçekleştirecek. 12 Nisan'da ise izleyiciyle buluşacak. Korku filmlerini sevenlerin özellikle ilgisini çekecek bu filmi kaçırmayın!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi