Eskişehir'de ulaşıma gelen zamlar keyfi gelmedi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma ücretlerinde, 23 Ekim 2023 Pazartesi itibariyle bir artışa gitme kararı aldı. Bu karar, birçok Eskişehirli için kötü bir haber olsa da, ne yazık ki her gün gelen zamları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. 

21 Ekim 2023 09:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu taşıma ücretlerinde, 23 Ekim 2023 Pazartesi itibariyle bir artışa gitme kararı aldı. Bu karar, birçok Eskişehirli için kötü bir haber olsa da, ne yazık ki her gün gelen zamları da göz önünde bulundurmak gerekiyor. 

Gelişmeleri yakından takip edenler, son dönemde oluşan enerji maliyetlerindeki artış, işletim giderlerindeki sürekli yükseliş, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, personel maliyetlerindeki büyük artış, döviz kurlarının sürekli yükselmesi ve yedek parça maliyetlerindeki artış gibi nedenlerle bu kararın alındığını görmüş olmalılar. Aynı zamanda bu zorlu ekonomik koşullar, toplu taşıma sistemini ayakta tutmak için belediyenin elini de zorlaştırmış durumda.

Yeni tarifeye göre, tam Eskart sahipleri için ücret 15 TL, indirimli Eskart sahipleri içinse 7.50 TL olacak. Aynı zamanda dolmuş ve minibüs ücretleri de 15 TL olarak belirlendi. Okul servis ücretlerinde de değişiklikler görülüyor. 0-3 km mesafede servis kullanan öğrenciler 990 TL ödeyecekler, 0-6 km için 1055 TL, 0-10 km için 1100 TL, 0-15 km için 1170 TL ve 15 kilometreyi aşan her kilometre için de 40 TL ek ücret ödenecek.
Personel servisleri için de yeni ücretler belirlendi. Otobüslerde 0-10 km mesafedeki gündüz mesaisi 955 TL, gece mesaisi 1160 TL olacak. 1-17 kişi arası minibüslerde gündüz tarifesi 720 TL, gece mesaisi ise 865 TL olarak belirlendi. 10 kilometreyi aşan her kilometre için ek ücret alınacak.

Bu zorunlu fiyat artışları, birçok Eskişehirli için cebinden daha fazla para çıkarmak anlamına geliyor. Ancak unutmamak gerekiyor ki, bu fiyat artışları toplu taşıma hizmetinin sürdürülebilirliği için atılan bir adım. Belediye, bu artışları ekonomik zorluklara rağmen ulaşım hizmetlerini kesintisiz verebilmek ve hizmet kalitesini yükseltebilmek için yapıyor.

Biliyoruz ki toplu taşıma, bir şehir için hayati bir öneme sahiptir. İnsanları işlerine, okullarına ve diğer günlük aktivitelerine ulaştırır. Bu hizmeti daha iyi hale getirebilmek için zaman zaman böyle artışlar kaçınılmaz olabiliyor. Elbette, yapılan artışlar vatandaşlar için mali zorluklar doğuracaktır. Tabi bu zamların asıl nedenlerini düşünmek de bize düşüyor. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi