Eskişehir anketlerinin düşündürdükleri!

MAK Danışmanlık şirketince Eskişehir’de 23 Şubat-5 Mart tarihleri arasında 1.380 kişiyle yüz yüze yapılan anketin sonuçları açıklandı.

14 Mart 2024 08:57
A
a
Sütiş Eskişehir
MAK Danışmanlık şirketince Eskişehir’de 23 Şubat-5 Mart tarihleri arasında 1.380 kişiyle yüz yüze yapılan anketin sonuçları açıklandı.
“Büyükşehir Belediyesinde oyunuzu kime vereceksiniz?” sorusuna yanıt arayan ankette katılımcıların yüzde 43’ü AK Parti’nin adayı Nebi Hatipoğlu’na, yüzde 42’si ise CHP’nin adayı avukat Ayşe Ünlüce yanıtını vermiş.  
İYİ Parti’nin adayı Melih Aydın’a yüzde 3, DEM Parti’nin adayı Gamze Toprak’a yüzde 2, Saadet, YRP ve Zafer partileri ileri diğerlerine yüzde birer oy çıkmış. 
Yüzde 5 de kararsız seçmen olduğu ankette yer almış.
Yüksek lisans eğitimi aldığım Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik bölümünde “İletişim ve Medya Çalışmalarında Araştırma Yöntemleri” dersinde anket çalışmalarına ilişkin ayrıntılı bilgilere sahip oldum. 
Ucundan kıyısından bir anketin nasıl olması gerektiğini bilirim…
Kulakları çınlasın Prof. Dr. Haluk Geray hocamız, kıt notlarıyla bizi çok terlettiği için “İletişim ve Medya Çalışmalarında Araştırma Yöntemleri” dersini kaçırmamaya özen göstermiş biri olarak, bir anket de ben size sunayım istedim.



Malumunuz üzere, Es Group bünyesindeki yayın organlarımız ESTV, Anadolu, Sonhaber ve Yenigün  gazetelerimiz ile aynı adlı internet sitelerimizde farklı konularda röportajlarımız yayınlanıyor.
Meslektaşım Sümeyra Balcı’nın yaklaşık bir yıldır titizlikle sürdürdüğü sokak röportajları bize pek çok konuda ışık tutuyor dersem yerinde olur.
Sümeyra Balcı, Hamamyolu ile AK Parti’nin güçlü olduğu bilinen mahalleler Emek ve 71 Evler’de vatandaşlara “Büyükşehir ve Odunpazarı’nda hangi adaylara oy vereceksiniz?” diye sordu.
1-10 Mart tarihleri arasında 320 kişiyle yüz yüze yapılan bu anketimizde Hamamyolu’nda 110 kişiden 93’ü avukat Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt yanıtını verirken, 17’si Hatipoğlu ve Alp, Emek Mahallesi’nde 110 kişiden 51’i Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, 27 kişi avukat Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt, 2 kişi ise Melih Aydın ve Emine Edizgil’den yana görüş bildirdi.  
Kararsız-oy vermeyi düşünmeyen kişi sayısı ise 20.
71 Evler Mahallesi’nde Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp’e 40, Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt’a ise 44 oy çıkarken, Melih Aydın ve Emine Edizgil’e 7 kişi oy vereceğini bildirdi. Kararsız-oy vermeyi düşünmeyenler ise 19 kişi olarak kayıtlara geçti.
Yani…
Hamamyolu ile Emek ve 71 Evler mahallelerinde toplam 320 kişiyle yüz yüze yapılan ankette 164 kişi Ayşe Ünlüce ve Kazım Kurt, 108 kişi Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, 9 kişi Melih Aydın, 39 kişi de kararsız ve oy vermeyi düşünmediğini belirtti.
Dikkati çeken konu, seçmen büyükşehirde AK Parti adayına oyunu veriyorsa yaşadığı ilçe Odunpazarı’nda da AK Parti’nin adayını tercih ediyor, aynı durum CHP ve İYİ Parti için de geçerli.
Yerel seçimin CHP ve AK Parti arasında geçeceği öngörüldüğünden, bu sonuçlara odaklanırsak eğer…
Ünlüce ve Kurt’a yüzde 52,48, Hatipoğlu ve Alp’e ise yüzde 34,56 oy çıktı.
Kararsız-oy vermeyi düşünmeyenlerin oranı ise yüzde 12,48.
Size tavsiyem…
Anket yapmak, iyi, güzel, hoş da…
Seçmenin kafasını karıştırmak pek hoş değil.
Bazı adayların sağa sola sataşmalarını, moral bozukluğunu şimdi daha iyi anlıyoruz.
Kalın sağlıcakla.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ENGİN 14 Mart 2024 11:02

ee sonuç. Hatipoğlu mu kazanıyor yani

0 0 Cevap Yaz
Selami D. 14 Mart 2024 09:54

seçmenin kafasını asıl karıştıran sizsiniz bunu da çok iyi biliyorsunuz

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi