Dünyanın titreşimi azaldı

İngiltere’de yapılan bir bilimsel çalışmaya göre corona virüs salgını sonrası Dünya yüzeyinin titreşim miktarında ciddi bir azalma gözlemlendi

5 Nisan 2020 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
İngiltere’de yapılan bir bilimsel çalışmaya göre corona virüs salgını sonrası Dünya yüzeyinin titreşim miktarında ciddi bir azalma gözlemlendi. Tüm dünyada milyonlar evlerine kapanmış durumda bu da dünyayı daha sessiz bir yer haline getirdi. Bilim insanları bu durumun araç kullanımının azalması fabrikaların kapanması gibi durumlardan dolayı meydana geldiğinin altını çizdi.
 

Chrome'a yeniden o özellik geliyor

 
Google dün, Corona virüsü salgını ile mevcut web sitelerinde herhangi bir bozulma olmaması için yeni bir Chrome gizlilik özelliğini duyurdu. Google yetkilisi, “Covid-19‘a bağlı olağanüstü küresel koşullar ışığında, SameSite çerezlerinin uygulanmasını geçici olarak geri alıyoruz. Bu süre zarfında günlük hayatımızı kolaylaştıran bankacılık, çevrimiçi marketler, devlet hizmetleri ve sağlık hizmetleri gibi temel hizmetleri sunan web siteleri için istikrar sağlamak istiyoruz.” şeklinde açıklamalarında bulundu.
 

Kovid-19'u öldüren 3 cihaz yaptık

 
Türk bilim ekibi, ortamdaki en ağır virüsleri dahi öldürebilen ultraviyole cihaz tasarladı. Kovid-19'u ultraviyole ışınlarını kullanarak bulunduğu ortamda öldüren üç ayrı cihaz geliştiren eki, üretilen ilk cihazların sağlık personeli için kullanılmasını sağlayacak. "El Cihazı", "Dezenfeksiyon Kapısı" ve "Dezenfeksiyon Kabini" olarak üç ayrı prototipi hızla üretildi. El cihazı 75, kabinler ise 15 saniyeden kısa bir sürede ortamdaki virüsleri en az düzeye indirme gücüne sahip. Prof. Dr. Afif Sıddıki: “Sağlık çalışanlarını maruz kaldıkları yüksek virüs yükünden kurtarmayı amaçladık” dedi.
 

Huawei’den oyun sürprizi

 
Huawei, Mayıs 2019’da, ABD kısıtlamalarından önce bile uzun zamandır kendi uygulama platformu üzerinde çalışıyordu. Huawei AppGallery olarak adlandırılan platform, Google Play Store‘a ulaşamayan kullanıcıların çeşitli uygulamalara erişebileceği ve güncelleme yapabileceği bir platform olma görevini taşıyor. AppGallery şimdiye kadarki en büyük oyuna ev sahipliği yapacak: Game Of Thrones Beyond the Wall oyunu. Game of Thrones: Beyond The Wall, bugün Huawei P40 ve P40 Pro dahil olmak üzere diğer Android akıllı telefonlara da geliyor. Game of Thrones: Beyond the Wall, dünyanın en popüler dizisi Game of Thrones’a dayanan bir mobil oyun. Bu stratejik RPG oyunu şimdi AppGallery’de Huawei kullanıcıları ile buluşuyor. Bu gelişme, Huawei’nin büyüyen uygulama mağazası için oldukça dikkat çekiyor.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi