Akıllı olmak için deli olmak lazım

71 Evler Mahallesinde yol kenarına çektikleri araçtan müzik açan bir grup genç, cadde üzerinde çiftetelli oynamış.

16 Kasım 2023 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir

71 Evler Mahallesinde yol kenarına çektikleri araçtan müzik açan bir grup genç, cadde üzerinde çiftetelli oynamış.

Millet olarak kafayı üşüttük. Sizi bilmem ancak ben de her an böyle bir çılgınlık yapabilirim. Bir yandan hayat pahalılığı, bir yandan kira fiyatları derken, çıkıp sokaklara çifte telli oynayabilirim.

Aslında bazen düşünüyorum da bu ülkede delirmek hiç de yabana atılacak bir fikir değil. Hatta akıllı olmaya uğraşmak için deli olmak lazım. Sorgulanmazsınız. Kimse size hesap soramaz. Cezai ehliyetiniz yoktur.

Mesela otobüs bileti alırken “Bağyan yanı biletimiz yok” diyen bir adamla mı karşılaştın, hiç öyle “Bağyan, değil bayan. Ayrıca kadın diyeceksin” diyerek çenenizi yormanıza gerek yok. Yapıştır kafasına şemsiyeyi geç. Sonuçta deli değil misin? Kim karışır sana?..

Mesela kirayı yüzde yüz artırmak isteyen ev sahibiyle mi karşılaştın? Dilini çıkartıp, “Al sana kira zammı” diyerek nanik yapabilirsin. 

Mesela kafede otururken, yan masada oturan ve kız arkadaşının etek boyuna takan çocuğun kafasından aşağı sakin sakin kahve dökebilmek çok iyidir.

Dolayısıyla Eskişehirli gençleri tebrik ediyorum. Sokağın ortasında çifte telli oynayamayacaksak bu hayatın ne anlamı olabilir ki?

 

Kestane değil yatırım aracı

Sizi bilmem ama kış aylarının en sevdiğim yanı kestanedir. Ben haşlanmışını sevemem. Sevenle de ilişkilerimi keserim. Kestane dediğiniz sobanın üzerinde, o da olmadı teflon tavada kebap yapılır.

Her neyse; geçen gün market reyonunda kestane görünce sevincimden zıplayacaktım. Bir senedir özlemişim kestane yemeyi. Fakat o da ne? Kestanenin fiyatını görünce gözlerim şaşı oldu. Kilosu tam 150 liraydı kestanenin. Bilsem geçen seneden kestane alır derin dondurucuya koyar, şimdi o kestanelerle İstanbul Menkul Kıymetler Borsasına açılırdım.

Arkadaşım alt tarafı kestane kebap yapacağım. Hani öyle Dijon hardalıyla marine edilmiş mavi Japon karidesi filen yemeyeceğim. Alt tarafı kestane istiyorum…

Sonuç olarak, 250 gram kestane almaya karar verdim ve evde her zamanki gibi kebap yaptım. Bu kadar kötü bir kestane hiç yememiştim. Meğer Çin kestanesiymiş. Nerede kaldı bizim şu atadan kalma Aydın kestanesi?

Kardeşim bildiğiniz kestane yemek derdindeyim. Hayır çizeceğim sonunda Çin kestanesini o olacak…

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi