AK Parti’nin Eskişehir adayları Ankara’nın merceğinde

Uzun süre yönetici olarak çalıştığım Anadolu Ajansı’nda görevim gereği bakan ve milletvekillerinin danışman kadrolarıyla bir araya gelme, karşılıklı fikir alışverişinde bulunma imkanımız oldu.

23 Şubat 2024 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Uzun süre yönetici olarak çalıştığım Anadolu Ajansı’nda görevim gereği bakan ve milletvekillerinin danışman kadrolarıyla bir araya gelme, karşılıklı fikir alışverişinde bulunma imkanımız oldu.
Bu ilişkilerimiz halen devam ederken, Eskişehir ile ilgili bir durum söz konusu olduğunda danışılan konularda fikrimi olabildiğince objektif olarak söylemeye gayret ederim. 
Uzun süre bakanlık yapan, şu anda AK Parti’nin sade bir milletvekili olan siyasetçinin danışmanı önceki gün aradı.
Eskişehir Büyükşehir başta olmak üzere Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkan adaylarının durumuyla ilgili bilgi almak istedi.
“Neler sordu?” derseniz.
AK Parti adaylarının doğru isimler olup olmadığını, kazanma şanslarını, uyguladıkları propaganda yönteminin isabetini ve Eskişehir adayları hakkında Ankara’da konuşulan dedikoduların doğruluğunu…
Kendimizce gözlemimizi, bildiklerimizi, seçim sonucuna ilişkin öngörülerimizi ve Eskişehir seçmeninin sandık refleksini aktardık.
Bu konuşmanın elbette bir değerlendirmesi olduğu kadar şaşırtıcı yanları da var.
Anketlerde seçimin başından beri birinci çıkan avukat Ayşe Ünlüce’nin oyunu giderek artırması anladığım kadarıyla AK Parti Genel Merkezi’nin de dikkatini çekmiş.
CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünlüce’nin sahadaki üstünlüğü bariz bir şekilde görülürken, ayakları yere basan projeleri ve vaatlerinin karşılık bulduğu da anlaşılıyor.
Hasılı…
AK Parti’nin Eskişehir adayları bu defa hiç olmadığı kadar Ankara’nın merceğinde…
Buradan görünen bu.

Vatandaşın ferasetini küçük görmeyin

Eskişehir’in efsane valisi Kadir Çalışıcı, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı.
ESTV’de meslektaşım Murat Taşkın ile hazırladığımız Adaylar Konuşuyor programına katılan Çalışıcı, “Bizim siyaseti ibadet gibi yapanlara ihtiyacımız var. Bunu Fatih Erbakan ve Yeniden Refah Partisi’nde gördüm” ifadesini kullandı.
Eskişehirlilerin “Vali Baba” yakıştırmasına mazhar olmuş Kadir Çalışıcı’nın şu sözleri de son derece önemliydi:
“Vatandaşın ferasetini küçük görmemek lazım. Bütün adaylar haklı olarak bu işi en iyi ben yaparım diyor. Ben de diyorum ki ‘müsaade edin bu işi en iyi ben yaparım.’ Bunca yıl yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerimiz… Bu iş için eğitilmişiz. Benim şansım 6 yıl valilik yapmış olmam. Bu sayede vatandaş beni değerlendirebilir. Nasıl valilik yaptıysam öyle başkanlık yaparım. Vatandaş valilik görevimi beğenmediyse oy vermesin.”
Eskişehir’de un uzun süre görev yapan valilerden Çalışıcı, 2003-2009 yılları arasında kentte “ağabeylik” yapmayı başarmış önemli bir kişilik.
YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, turnayı gözünden vurmuş ve bana göre en doğru adayı bulmuş.
Vali Kadir Çalışıcı’nın önemli oranda oy alacağı neredeyse şimdiden kesin.
Dillere pelesenk olmuş “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” sözü Kadir Çalışıcı’da karşılık buluyor.
Hasılı…
Eskişehir’in “efsane valisi” Kadir Çalışıcı, her gittiği yeri kalkındırdı, iz bıraktı…
Bu durum YRP için de geçerli…
Kalın sağlıcakla.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Halil 25 Şubat 2024 11:01

Maalesef AkParti bugüne kadar Eskişehir’de bildiğini okudu. Eskişehir’in hassasiyetlerini göz önünde tutmadı. Eskişehir Teşkilatı’nın istek ve önerilerine gözünü kapadı. Teşkilatın kendi içinde kapışmalarını hariç tutuyorum. Parti içindeki farklı düşünceler, tarikatlar vakıf ve diğerleri neredeyse birbirlerinin kanına ekmek doğrayacak hale geldiler. Eskişehir’i çok iyi bilen ancak siyaseten AkParti düşüncesinde olmayan, mesafeli duranlardan veya Eskişehir’i çok iyi tanıyan, tarafsız profesyonellerden destek ve danışmanlık almadılar. Sivrihisar ve Beylikova Belediye başkanlarını Eskişehir’in başka ilçelerinden aday göstermek akıl kârı mı? Bakın AkParti milletvekillerinden biri Büyükşehir adayı olmuş, diğer ikisi ortalıkta yoklar. Biri Burdur, diğeri Bilecik’te mi acaba?

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi