Ahmet Ataç’ın dileği gerçek oldu!

Eskişehir’in Yılmaz Büyükerşen’den sonraki en deneyimli Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın dileği bu seçimde ete kemiğe büründü.

2 Nisan 2024 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’in Yılmaz Büyükerşen’den sonraki en deneyimli Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın dileği bu seçimde ete kemiğe büründü.
Neydi o dilek?
Türkiye Eskişehir olsun.
Tepebaşı’nın abisi Ataç’ın isteği ülkede karşılık buldu ve CHP Türkiye’de birinci parti oldu. 
Harita kırmızıya boyandı, üstelik Büyükşehir Meclislerinde çoğunluk sağlanarak…
Eskişehirlilerin el üstünde tuttuğu “Hocası” Yılmaz Büyükerşen’in “Eskişehir’e kadın aday çok yakışacak” sözü gerçek oldu ve Ayşe Ünlüce seçildi.
Eskişehirliler farkını ortaya koydu ve yine şaşırtmadı…
Eskişehir’in ilçelerinin büyük çoğunluğunun yanı sıra çevresindeki Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik ve Bursa’yı da artık CHP’li belediyeler yönetecek.
Türkiye’de en fazla büyükşehir ve il belediyesinde üstünlük artık CHP’ye geçti.
Tıpkı Ahmet Ataç’ın dediği gibi…
Seçim akşamı zafer konuşmaları sırasında Ayşe Ünlüce’nin “Ayırt etmeden herkesin başkanı olacağım” sözü, Halkçı Başkan Kazım Kurt’un ifade ettiği “Bu, değişimin zaferidir. Ezilenden, yoksuldan, halktan yana olmayı sürdüreceğiz ” ifadesi, Tepebaşı’nın abisi Ahmet Ataç’ın “Türkiye Eskişehir oldu, ne güzel oldu. Kazanan halk oldu” cümlesi…
Birlik ve beraberlik vurgusu…
Eskişehirlilerin isabetli kararlarının nişanesi değil de nedir?
Buraya kayıt düşmüş olalım.
Eskişehir bu 5 yılda çok önemli hizmetler alacak…
Benden söylemesi.
 

Seçimin kaybedenleri

Ülke genelinde…
Kendisinden olmayanı “öteki” gören, “iktidar partisinden olmayana hizmet yok” diyen, ülkeyi yoksulluk kıskacına sokan ve emekli ile dar gelirliyi yok sayan AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan.
Siyasi öngörüsüzlüğü yüzünden “tek amacı CHP’ye kaybettirmek” olarak algılanan İYİ Parti ve lideri Meral Akşener.
Siyasetini güvenlik politikalarıyla sınırlı tutup AK Parti’nin gölgesinde kalan MHP ve lideri Bahçeli.
Genel seçimlerde sadece Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına “evet” dedikleri için Meclis’e girebilen, ancak yerel seçimlerde neredeyse sıfır çeken DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti.
Kibir siyaseti… 
Eskişehir’de…
Milletvekili seçildiği İYİ Parti’den kısa süre sonra istifa edip AK Parti’ye geçen ve büyükşehir adayı olan Nebi Hatipoğlu.
Sivrihisar ve Beylikova ilçelerinden Tepebaşı ve Odunpazarı’na terfi etmek için mücadele eden Hamid Yüzügüllü ve Özkan Alp.
İddialı bir çıkış yapmasına karşın Eskişehirlilerden yeterli desteği göremeyen İYİ Parti büyükşehir ve Odunpazarı adayları Melih Aydın ve Emine Edizgil.
Han ilçesinde imar düzenlemesine kurban giden CHP’li Başkan Erdal Şanlı.

Seçimin kazananları…

Ülke genelinde…
Türkiye’de 1977’den sonra ilk kez birinci parti olmayı başaran CHP ve değişimin lideri Özgür Özel.
AK Parti’ye kafa tutarak girdiği yerel seçimde yüzde 7’ye yakın oy olarak ülkede en fazla oy alıp 3. parti olmayı başaran Yeniden Refah Partisi ve lideri Fatih Erbakan.
İstanbul’da rakibinden 1 milyona yakın oy fazla alan ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin favori adayı olarak ülkeyi yönetmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan CHP’li Ekrem İmamoğlu.
Eskişehir’de…
CHP adayı olarak rakibine yüzde 13 yani 71 bin oy fark atarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Ayşe Ünlüce.
2019’da 7 bin oy farkıyla kazandığı seçimi bu defa 22 bin oy farkıyla kazanıp koltuğunu koruyan Halkçı Başkan Kazım Kurt.
Her seçimin tartışmasız favori adayı, her zaman partisinden fazla oy alan, Büyükerşen’den sonra şehrin en deneyimli başkanı Tepebaşı’nın abisi Ahmet Ataç. 
CHP’nin kazanacağını “üçlemeyle” hafızalara kazıyan İl Başkanı Talat Yalaz.
Tüm adaylara söz hakkı tanımasına ve her türlü yaftalamaya maruz kalmasına karşın ilkeli habercilikten ödün vermeyen Eskişehir yerel basını.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Celal 2 Nisan 2024 09:44

Gönül tüm Türkiye’nin Eskişehir gibi olmasını ister. Ancak buna epeyce zaman var. Eskişehir CHP’li belediyeler ve hatta CHP’li olmayan belediyeler için bir örnektir. Ancak söz konusu örnekliğin ortaya çıkartılması bildiğimiz gibi zaman almıştır. Eskişehir’in insan mayası farklıdır. O yüzden örnek şehir olma yolundaki adımları hızlı olmuştur. CHP Sayın Büyükerşen’e yeni bir görev biçmişti. Umarız Sayın Büyükerşen’e biçilen, “Belediyelerin Abisi Olma” biçiminde de anlayabileceğimiz görev zaman içinde unutulup gitmez. Yapılması gereken tüm CHP’li belediye başkanlarını en kısa sürede Eskişehir’de toplamak, bir belediyeler rotası belirlemek ve onları kendi şehirlerine göndermek, ara sıra da çibörek yedirmek, Kalabak Suyu içirmek için Eskişehir’de tekrar toplamaktır.

0 2 Cevap Yaz
Selami D. 2 Nisan 2024 09:42

1 - Kazım KURT 2019 a göre 2300 eksik oy aldı. 2- Ayşe ÜNLÜCE 2019 göre 10,000 eksik oy aldı. 3- Ahmet ATAÇ 2019 göre 6000 eksik oy aldı.

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi