Eskişehirspor tutkalı!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, seçim öncesi verdikleri sözüi tuttu ve Eskişehirspor’un geleceği için kolları sıvadı, toplantı düzenledi.

29 Nisan 2024 09:01
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, seçim öncesi verdikleri sözüi tuttu ve Eskişehirspor’un geleceği için kolları sıvadı, toplantı düzenledi.
Eskişehirspor’a emeği geçenlerin, bu konuda sözü olanların yaklaşık 3 saat süren toplantıda fikirlerini söylemeleri, çözüm odaklı yaklaşımları belediye başkanlarının girişiminin güçlenmesine katkı sundu.
Toplantıdan çıkan en önemli sonuç Eskişehirspor markasının korunması oldu. 
Hiçbir şekilde başka veya ek bir isim üzerinde yani FK olarak yeni bir şirket kurulması yönünde bir ilerleyiş olmayacağı ilan edildi.
Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Eskişehirspor'un eski başkanlarından ve belediye yöneticilerinden oluşan bir üst kurul oluşturulacak. 
Bu kurul başta Vali Hüseyin Aksoy olmak üzere, çeşitli kurumlara ziyaretler yaparak, “Eskişehirspor için neler yapılabilir, ne tür katkılar sunulabilir” gibi konuları ele alacak. 
Takımın şirketleşmesi için de birtakım girişimlerde bulunulacak.
Kulislerde Eskişehir iş dünyasının önemli isimlerinden İsmail Ilgaz’ın başkanlığında bir yönetim oluşturulacağı konuşuluyor.
Her görüşten ve her kesimden Eskişehirspor taraftarı Eskişehirliler, taşın altına elini koyacak gibi görünüyor.
Ayşe Ünlüce önderliğindeki belediye başkanlarının siyasetten uzak bu çabası, görünen o ki Eskişehir’in adeta tutkalı Eskişehirspor’un kötü gidişatına engel olacak.
Şimdi siyaset değil Eskişehirspor’a katkı sunma zamanı.

İYİ Parti’deki kan kaybını Dervişoğlu durduramaz!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aday olmadığı kurultayda ilk turda TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcı Mehmet Tolga Akalın yarıştı.
Üçüncü turda ipi göğüsleyen Musavat Dervişoğlu, Genel Başkan Meral Akşener’in desteklediği aday olarak öne çıktı.
Akşener yönetiminde yedek Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi olan Eskişehirli Melih Aydın, Dervişoğlu’nun listesinde bu defa asil GİK üyesi olarak yer alırken, bir diğer Eskişehirli Disiplin Kurulu üyesi Yağmur Gürsöğüt ise listeye giremedi. 
Daha önce bu köşede yazdığım gibi 18 Eskişehir delegesi üçe bölündü. Dervişoğlu’nun genel başkanlığının, bir yıl sonra seçim yapacak Eskişehir teşkilatlarında bir değişikliğe neden olması beklenmiyor.
Siyasi yolculuğuna MHP’den ayrılanlarla başlayan İYİ Parti’de Dervişoğlu, Akşener geleneğini temsil ettiğinden partiye yeni bir heyecan getirmekten uzak görünüyor.
Her şeyden önemlisi Dervişoğlu, partideki kan kaybını durduracak, yeni sayfa açabilecek bir vizyona sahip değil. Mevcudun devamından başka bir şeyi temsil etmiyor.
GİK listesine bakınca da bu apaçık ortada.
Çiçeği burnundaki Genel Başkan Dervişoğlu, ilk sınavını Anayasa değişikliğinde verecek.
Bekleyip göreceğiz.

Vali Aksoy’un bu pozu içimizi ısıttı

Geçen yıl ağustos ayında Eskişehir Valisi olarak atanan Hüseyin Aksoy, görevinin ilk gününden beri farklı bir yönetici olduğunu gösterdi.
Aslen Trabzonlu olan 61 yaşındaki Aksoy, 2000 yılından itibaren hiç ara vermeden sırasıyla İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği, Muğla, Mersin, Samsun, Diyarbakır, Kocaeli ve Aydın valilikleri yaptı.
Milli bayramlarımızdaki Türk bayrağı hassasiyeti, kurumlar arası diyalogdaki öncü rolü, tüm Eskişehirlilere “devletin valisi” imajını vermesi, benim için çok kıymetli oldu.
Hayvan dostu Vali Aksoy’un sosyal medya hesabından Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla paylaştığı fotoğraf içimizi ısıttı.
Kedisiyle poz veren Vali Aksoy, paylaşımında, “Özveri ile görev yapan veteriner hekimlerin Dünya Veteriner Hekimler Günü'nü kutlar, emekleri için teşekkür ederim” ifadesini kullandı.
Şu notu yazmadan bitirirsem olmaz…
Hayvan sevmeyen insan sevmez.
Kalın sağlıcakla.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi