Eskişehir kavruluyor: Termometreyi gören şaşkına döndü!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir kavruluyor: Termometreyi gören şaşkına döndü!
A
a

Eskişehir, son zamanların en sıcak gününü yaşıyor. Kent merkezinde hissedilen sıcaklık 35 dereceyi geçerken, Sarıcakaya’da termometreler 47 dereceyi gösterdi!

Sütiş Eskişehir
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yurt geneli için yapılan ‘aşırı sıcaklık uyarısı’ sonrası, Eskişehir’de de hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Kent merkezinde hissedilen sıcaklık 35 dereceyi geçti. Eskişehir’in Akdeniz’i olarak bilinen Sarıcakaya’da ise termometreler 47 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar sıcak hava nedeniyle zor anlar yaşadı.

SAĞLIK BAKANLIĞI UYARDI

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı uyarıda bulundu. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın. Mecburen dışarı çıktığınız durumlarda gölge yerleri tercih edin ve dışarıda uzun süre kalmamaya özen gösterin” denildi.

ESKİŞEHİR'DE SICAKLIKLAR HAFTA BOYU SÜRECEK

Öte yandan Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre önümüzdeki hafta da sıcaklıklar sürecek. Hafta boyunca güneşli hava hakim olacak. Eskişehirliler hafta sonunu 33 derece havada geçirecek. Pazartesi ve Salı günü 2 derece daha düşmesi beklenen sıcaklıklar Çarşamba günü yeniden yükselerek 33 dereceye ulaşacak.
 
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi