Melih Aydın daha güçlü 

İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayında ipi göğüsleyen isim İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu oldu. 27 Nisan Cumartesi günü erken saatlerde başlayan kongrede ilk iki turda Genel Başkan seçilemediği için Kongre gece geç saatlere kadar devam etti.

29 Nisan 2024 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayında ipi göğüsleyen isim İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu oldu. 27 Nisan Cumartesi günü erken saatlerde başlayan kongrede ilk iki turda Genel Başkan seçilemediği için Kongre gece geç saatlere kadar devam etti.
Adaylardan Ankara Milletvekili olan Koray Aydın ilk turda 472 oy alarak birinci oldu. Koray Aydın’ı 102 oy farkla 370 oy alan Müsavat Dervişoğlu takip etti. Kurultay Salonuna Genel Başkan Yardımcısı olarak giren Mehmet Tolga Akalın ise 327 oy aldı. Bu arada 4’üncü aday olan Günay Kodaz da 2 oy aldı. Zaten seçimlerden önce kendisine şans tanınmıyordu.
2’inci turda seçimlerin kilit ismi hâline gelen Mehmet Tolga Akalın yarıştan çekildiğini açıkladı. Ancak diğer iki adaydan birini desteklediğini açıklamadı.
İkinci turda ise Müsavat Dervişoğlu 570 oy alırken, Koray Aydın yalnızca 5 oy farkla, 565 oy alarak ikinci oldu.
Üçüncü ve son turda ise yarıştan çekilen Tolga Akalın’ın Müsavat Dervişoğlu’nu desteklemesiyle birlikte ibre Dervişoğlu’nun lehine döndü. Nitekim Müsavat Dervişoğlu son turda 611 oy alarak rahat bir galibiyet elde etti. Koray Aydın da hatırı sayılır bir destek alarak 548 oyla seçimleri kaybetti.
Bu arada İYİ Parti’nin en önemli iki organından biri olan Genel İdare Kurulu’na da 6 belediye başkan adayının girdiği görüldü. Bu isimlerden biri de Eskişehirli Melih Aydın oldu. Sayın Aydın zaten seçimlerden önce Müsavat Dervişoğlu’nu destekliyordu.
Kurultayda Eskişehir’den sadece 20 Üst Kurul Delegesi oy kullandı. Dolayısıyla yalnızca Eskişehirli delegelerin desteğini alarak GİK üyesi olmak mümkün değil. Kaldı ki Eskişehirli tüm delegelerin Sayın Aydın’ı desteklediğini de zannetmiyorum. Genel İdare Kurulu’na seçilebilmeniz için Türkiye’nin diğer illerinden de ciddi bir destek almanız gerekiyor. Melih Aydın bunu başardı ve gücünü artırdığını da göstermiş oldu.
Demokratik bir olgunluk içinde geçen seçimlerin memleketimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Umutlar yeşeriyor

Belediye başkanları, işadamları ve kentin önde gelenlerinin katıldığı Eskişehirspor toplantısı neticelendi. Buna göre bir üst kurul oluşturulacak ve bu kurul Eskişehirspor’un kurtulması için gerekli temaslarını sürdürecek.
Uzun süredir Eskişehirspor’un geleceği aklımıza geldikçe uykularımız kaçıyordu. Ancak şimdi gelinen noktada yeniden umutlarımız yeşermeye başladı. 
Eskişehirspor’u 3’üncü lige çıkartmak işin kolay kısmı. Asıl zor olanı borçlarını ödemek. Bunun için de belediyelerin devreye girmek niyetinde olduklarını görüyoruz. Eğer işadamlarımız Eskişehirspor’a sahip çıkarlarsa, yeni imar alanları açacak olan belediyelerimizin de desteğiyle Eskişehirspor’un borçlarını öderiz. Ben gelecekten umutluyum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi