TÜİK açıkladı: Eskişehir 1,2 milyon kişiyle 4. sırada!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç TÜİK açıkladı: Eskişehir 1,2 milyon kişiyle 4. sırada!
A
a

Kültür ve sanat alanındaki kalıcı eserleri ve zengin müze çeşitliliğiyle dikkat çeken Eskişehir, 2023 yılında 1,2 milyon ziyaretçiyle Türkiye genelinde müze ziyaretlerinde 4. sıraya yerleşti.

Sütiş Eskişehir
Kültür ve sanat alanındaki kalıcı eserlerinin yanı sıra müzeleriyle de adından söz ettiren Eskişehir, müzelerini ziyaret eden 1,2 milyon kişiyle Türkiye genelinde bu alanda 4. sıraya yerleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı 2023 verilerine göre,  Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı sadece ETİ Arkeoloji Müzesi bulunan Eskişehir’de, 2 ören yeri ile toplam 32 bin 601 ziyaretçiyi ağırladı.

Kültür ve sanatsal etkinlik zenginliğinin yanı sıra OMM, Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Kent Belleği Müzesi, Eskişehir Kurtuluş Müzesi, Eskişehir Hamam Müzesi, İmren Erşen Oya Müzesi, Berna Türemen Kedi Sanat Evi ve Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evi” gibi özel müzelere gösterilen ilgiyle Eskişehir öne çıkmayı başardı.

Eskişehir’deki müzeleri 2023 yılında 1 milyon 218 bin 916 kişinin ziyaret ettiğini açıklayan TÜİK, bu sayının şehri Türkiye genelinde en fazla ziyaretçi çeken iller arasında 4. sırada yer aldığını da belgeledi.

Müze ziyaretçi sayısı aynı dönemde İstanbul’da 6,9 milyon, Ankara’da 2,2 milyon, Bursa’da ise 1,4 milyon kişi olarak kayıtlara geçti.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi