Saadet Partisi haftalık basın toplantısında gündemden konuştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Saadet Partisi haftalık basın toplantısında gündemden konuştu
A
a

Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh Yılmaz, çocuk cinayetleri ve sokak hayvanlarına yönelik yaşanan olumsuzluklara karşı radikal önlemler alınmasını gerektiğini savundu.

Sütiş Eskişehir
Saadet Partisi Odunpazarı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ferruh Yılmaz, çocuk cinayetleri ve sokak hayvanlarına yönelik yaşanan olumsuzluklara karşı güçlü önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, ceza kanunlarında ve infaz yasalarında köklü değişiklikler yapılması gerektiğini ifade ederek, “Cezaların caydırıcılığını artırmak için hep birlikte hareket edelim” dedi. Yılmaz, bu bağlamda idam cezasının getirilmesi ve sokak hayvanlarına yönelik ek önlemlerin alınmasını savundu.

Yılmaz, basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren 8 yaşındaki Narin’in trajik ölümünü örnek göstererek, cinayet ve cinsel suçlar için idam cezasının yasallaştırılmasını talep etti. “Narin’in acı dolu kaybı, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için bir dönüm noktası olmalıdır. İktidar ve muhalefet partilerini bu konuda harekete geçmeye çağırıyorum. Ceza kanunlarında ve infaz yasalarında köklü değişiklikler yaparak, özellikle çocuk cinayetleri ve cinsel suçlar için net bir şekilde belirlenmiş idam cezası düzenlemelerini hayata geçirelim” dedi.

Sokak hayvanlarına yönelik sorunlara da değinen Yılmaz, başıboş köpeklerin barınaklara alınmasının önemini vurguladı. “Sokaklarda sahipsiz köpeklerin varlığı, ciddi sorunlara yol açıyor. 2015 yılında Eskişehir’de yaşanan ve Erinç Pütün’ün ölümüne neden olan köpek saldırısı hâlâ hafızalarımızda. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için, başıboş köpeklerin barınaklara alınmasını sağlamak gerekiyor” şeklinde konuştu. Ayrıca, dünya genelindeki adaletsizliklere de dikkat çeken Yılmaz, Müslüman ülkelerin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirterek, Türkiye’nin öncülüğünde kurulan D-8 İslam Birliği’nin aktif hale getirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi