Motosiklet kullanımında tehlike çanları: Kazaların olma sebebi...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Motosiklet kullanımında tehlike çanları: Kazaların olma sebebi...
A
a

Türkiye’de 2024 yılının ilk 8 ayında kazaların %65,9'unda motosiklet sürücülerinin kusurlu bulunmasını değerlendiren Profesyonel Güvenli İleri Sürüş Eğitmeni Gürkan Güler, “Eğitimsizlik sonucu bu kadar kaza meydana geldi” dedi.

Sütiş Eskişehir
222 Motosiklet Derneği Başkanı ve Profesyonel Güvenli İleri Sürüş Eğitmeni Gürkan Güler, özellikle şehir içinde gerçekleşen motosiklet kazalarının büyük çoğunluğunun sürücülerin yeterli eğitim almamasından ve koruyucu ekipman eksikliğinden kaynaklandığını vurguladı.

GÖZ YUMULDU

Kazaların %90’ının şehir içinde meydana geldiğini belirten Güler, “Şehir içerisinde olmasının sebeplerinden bir tanesi geçen sene yürürlüğe giren B sınıfı ehliyet yasasından dolayı 125 cc kullanıcılarının artması oldu. Bu sistem güzel bir sistemdi ancak sistemin altı boş kaldı. Temelleri sağlam oturmadı. Sürücü kursları yeterince B sınıfı ehliyetli vatandaşlarımızı motosiklet kullanımına yetiştiremediler. Eğitimsizlik sonucu bu kadar kaza meydana geldi. Bunun dışında 50 cc küçük scooterların trafik içerisinde ehliyetsiz olarak rahatlıkla dolaşılmasına göz yumuldu. Ayrıca aynası, sinyali olmayan L şeklinde scooterlar şehir içerisinde motosiklet dinamiğine uymadığı için birçok sebepten dolayı kazalar artmış oldu” diye konuştu.

EKİPMANLAR ÇOK PAHALI

“Ölüm sebepleri genelde ekipmansızlıktan oluyor” ifadelerini kullanan Güler, motosiklet sürücülerine uyarılarda bulundu. Güler, “Ben bir eğitmen olarak şunu söylüyorum: 40 kilometrenin üstü, ekipmanınız olsa da ölüm riskidir. Koruyucu ekipmanlar, bizi sürtünmelerden, doğadan ve ufak tefek darbelerden koruyor. Ekonominin gidişatından dolayı ekipman fiyatlarının sürekli yükselmesi motosiklet kullanıcılarının da zorlanmasına sebebiyet veriyor. Bugün kuryelik yapan motosikletçilerin riskli meslekler grubuna üye edilmeleri lazım. Bu insanların kullandıkları ekipmanlar yüzde 20 KDV'den satılan ekipmanlar. Bugün iş güvenliği konusunda koruyucu ekipmanlar yüzde 1 KDV'den veriliyor” dedi.
 
Kaynak : HABER MERKEZİ
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi