Dün Sivrihisar’da oldukça ilginç bir olay meydana geliyor. Gece saatlerinde bir kişi belediye binasının camlarını kırıyor…
Saldırıyı sarhoş bir vatandaşın gerçekleştirdiği belirtiliyor. Saldırıyı yapan kişi ise Belediye başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan’ın istifa etmesini istiyor.
Peki neden istifa etmesini istiyor?
Polemik haber sitesinde yer alan habere göre Eskişehir Sivrihisar Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İlhan’ın oğlu Ö.İ ve iki arkadaşı, geçtiğimiz yıl 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüzde bulundu. Yaklaşık bir yıl süren yargılama sonunda İlhan’ın oğluna 38 yıl hapis cezası verildi. Ancak oğul Ö.İ mahkemede gösterdiği ‘saygılı davranış’ gerekçesiyle ceza 31 yıl 8 aya indirildi. Diğer sanıklardan S.G 35 yıl, olay tarihinde reşit olmayan S.T.G ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Baba İlhan Polemik haber sitesine yaptığı açıklamada şöyle diyor:
-Dava devam ediyor. Bizim çocuğumuz kesinlikle kabul etmiyor. Niye bu kadar peşine düşüyorlar. Halk benim çocuğumun mağdur olduğunu; karşı tarafın sorunlu bir aile olduğunu ve olayın da iftira olduğunu da biliyor. Bizi aile olarak da tanıyor herkes… Ne oldu 8 ay sonra böyle ortalığı karıştırıyorlar... Avukatın düşüncesi kararın bozulacağı yönünde!
…/…
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan ilçe belediyeleriyle ilgili sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Daha önce Sarıcakaya başkanının video görüntüleri kamuoyunda epeyce konuşulmuştu. Şimdi de Sivrihisar’daki tecavüz olayı AK Parti yönetimine zor anlar yaşatacak gibi…
Bu iki olay unutulsa, sanki başka bir ilçeden başka bir haber gelecek gibi duruyor…
AHMET ATAÇ’TAN YAŞARKEN VEFA
Köy Enstitüleri’nin 82’nci kuruluş yıl dönümünü kutladık. Her zaman olduğu gibi etkinliklerin büyük çoğunluğu Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirildi…
Tepebaşı Belediyesi’nin bir de sürprizi vardı.
Çifteler Köy Enstitüsü mezunu İlyas Küçükcan’ın adını taşıyan kütüphane, Batıkent Mahallesi’nde açıldı.
Değerli insanlarımızın isimlerini sokaklara, caddelere, kütüphanelere veriyoruz. Ancak bunları “yaşarken” yapmak çok daha önemli…
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın, Küçükcan’ın ismini kütüphaneye vermesi de önemli bir vefa örneği…
Küçükcan kütüphanenin nasıl oluştuğunu şu cümlelerle anlatıyor:
- “Düşünsel birikimimi oluşturan kitapları, ömrümün bu aşamasında daha fazla hapsetmenin doğru bir karar olmadığını düşündüm. Sonra bu birikimimi insanların hizmetine sunmaya karar verdim. Bu noktada da ilk aklıma gelen değerli dostum, değerli insan Ahmet Ataç oldu. Duygularımı kendisine açtım. Her zamanki gibi meseleye özenle yaklaştı. Evime kadar geldi ve kütüphanemi inceledi. Ardından başkanımız, ‘Hocam bunu biz ilk fırsatta uygun bir yere taşıyalım’ dedi. Ekibinden arkadaşlar, burayı ve birkaç noktayı gösterdiler ama burada çok saygın bir isimle karşılaştım. Bugünümü borçlu olduğum Hasan Âli Yücel ismiyle karşılaşınca kütüphanemin sergilenmesi yer kesinlikle burası dedim.
SİYASET NEREDE KONUŞULUYOR
Birkaç yıl önce Sosyal Medya'da Türkiye'de siyasetin en çok konuşulduğu yerlerin listesi yapılmıştı…
Sıralama şu şekilde olmuş:
1- Twitter
2- Facebook
3- Semt Kahvesi
4- Şirket Yemekhanesi
5- Okul Kantini
...
87- TBMM
…/…
Aradan geçen zamanda üst sıralar pek değiştiğini sanmıyorum. Ama TBMM’de artık siyaset konuşulmuyor gibi duruyor. Ya da TBMM önemini yitirdi konuşulanları kimse önemsemiyor.
GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ!
Yıl 1942…
Çukurçarşı Bölgesi’ndeki Halkevi binası…
Bu fotoğraftan yaklaşık 10 yıl sonra 1951 yılında bina dilimler halinde satılacak. Büyükşehir Belediyesi’nin
başlattığı projeyle tescilli bina yeniden hayat bulacak.
YÜZÜ GÜZEL OLAN!
-İnsanı insan yapan, yüzüne güzellik katan ve onu sevdiren tek şey kalbinin temizliğidir. Yoksa hepimiz aynıyız, etten ve kemikten oluşmuş bedenleriz. Emily Brontë
GÜNÜN KARİKATÜRÜ