Yurttaşın yoksulluğu seçimi yerel olmaktan çıkardı!

Kime sorarsanız sorun, yerel seçimlerin aday odaklı olduğunu, ülke genelinde yaşananların mahalli seçimlere etkisinin fazla olmadığını söyler. İyi de… Yurttaşın yaşadığı yoksulluğu görmezden gelip siyaset yapmak sizce doğru bir yöntem mi?

14 Şubat 2024 09:32
A
a
Sütiş Eskişehir
Kime sorarsanız sorun, yerel seçimlerin aday odaklı olduğunu, ülke genelinde yaşananların mahalli seçimlere etkisinin fazla olmadığını söyler.
İyi de…
Yurttaşın yaşadığı yoksulluğu görmezden gelip siyaset yapmak sizce doğru bir yöntem mi?
Düşünün…
Yarını nasıl geçireceğinizi hesaplarken,  çocuğunuzun okul harçlığından kıstığınızda, kırmızı eti kasap reyonlarında seyrettiğinizde, bırakın tatili seyahat edip etmemeyi düşünür hale geldiğinizde, her gün bir öncekinden daha geri gittiğinizde…
Bunun bir sorumlusu olup olmadığını sorgulamayacak mısınız?
Bir yandan her gün zam haberleriyle uyanıp,  bir yandan adayların yerel seçim vaatlerini dinleyen seçmen, yaşadığı yoksulluğun nedenini sorgulamıyor mu sanıyorsunuz…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) üzerinden düşük enflasyon göstererek orta direği yok eden, sabit gelirlileri yoksulluk sınırına düşüren AK Parti iktidarı sayesinde yerel seçimler, Mayıs 2023 genel seçimlerin rövanşına dönüştü.

FİTRE BEDELİNİN ARTIŞI ENFLASYONU SOLLADI
TÜİK rakamları demişken…
TÜİK enflasyonu yüzde 64, ama Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bunu yüzde 87 olarak aldı. 2024 yılı fitre bedelini 130 lira olarak açıkladı. 2023 yılında bu bedel 70 liraydı.
TÜİK’in açıkladığı enflasyon verisine inanmayan kurumlardan biri de DİB oldu. 
Ücretle yaşayan işçi-memur ve emeklilerin yoksullaşmasını sağlayan TÜİK’e devlet kurumları da güvenmedi.
Fitre bedeli olan 130 lira, bir kişinin bir günlük yemek harcaması anlamına geliyor.
Ramazan ayı iftar ve sahurdan oluşuyor.
Yani bu bedel, bir günlük iftar ile bir gecelik sahurda yenecek olan yemeğin karşılığı olabilir mi?
Naçizane önerim…
Bir esnaf lokantasına gidin ve yiyeceklerinizin fiyatını iki öğün olarak hesaplayın bakalım yetiyor mu yetmiyor mu?
Yetmez efem.
 

CHP adaylarının kazanma motivasyonu

Eskişehir’deki yerel seçimleri genel olarak tarif ettiğinizde…
Yılmaz Büyükerşen öncesi ve sonrası olarak ikiye ayırmak gerekir.
Çünkü partiler üstü olmayı başaran, halkın Eskişehirlilerin Hocası unvanını verdiği Büyükerşen, tabanda sağladığı uzlaşmayı bu seçimde avukat Ayşe Ünlüce için oluşturmaya çabalıyor.
Başarılı da oluyor.
Çünkü vedasında bile “Eskişehir’e bir kadın başkan yakışır” demeyi, “Ayşe kızımı sizlere emanet ediyorum” demeyi ihmal etmiyor.
Hatta Ahmet Ataç’ın seçim ofisi açılışında yaptığı konuşmada, “Bu kentte doğdum, bu kentte öleceğim. Odunpazarı’nda Kazım Kurt, Tepebaşı’nda Ahmet Ataç var. Gönlüm rahat. Benim yerime de Ayşe Ünlüce’yi size emanet ediyorum. Sizlere veda ediyorum. Başkanlarıma sahip çıkacağınıza olan inancım tam” ifaoesini kullandı.
CHP’li başkanlar Kazım Kurt ve Ahmet Ataç ile kırsal ilçe başkanları kenetlenmiş vaziyette, seçim meydanlarında birlik ve beraberlik görüntüsü vererek yurttaşa güven sağlıyorlar.
Eskişehir’de hayata geçen vatandaş odaklı hizmetlerin devamı için yurttaştan oy istiyorlar.
Yaptıkları yapacaklarının teminatı olarak görülüyor.
Evet her seçim öncesi gibi bu seçimde de CHP’li başkanlar ve parti tabanı kenetlenmeyi başarıyor, safları sıklaştırıyor.
Sadece CHP’liler değil.
Eskişehir’de yaşamaktan mutlu, mevcut yapının devamından yana olan Eskişehirliler, kazanma motivasyonlarını sahaya aktararak etrafa pozitif enerji yayıyorlar.
Buradan görünen bu.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi