Yaşamın İçinden : Ömer Duru
Genç yazarlardan biri, yazdığı romanı Neyzen Tevfik’e gösterip, fikrini sormuş:
“Üstat, romanımı nasıl buldunuz?”
Neyzen birkaç dakika göz attıktan sonra görüşünü söylemiş
“Beğenmedim.”
“İyi ama,”demiş genç yazar,“Siz hiç roman yazmadınız ki.”
Bunun üzerine Neyzen şu yanıtı vermiş:
“Ben yumurtanın tazesini bayatını iyi anlarım. Ama bugüne kadar hiç yumurtlamadım.”
--//--
Yaklaşık on gündür,Eskişehir çalkalanıyor.
Gelenler ve gidenlerle Büyükşehir Belediyesi dolup taşıyor.
Sokakta insanların büyük çoğunluğu olayları politika ile bağlantılı görüyor.
Kim bilir yaşamında Büyükşehir’e uğramamış olanlar bile aynı görüşü paylaşıp, gelişmelere:
“İktidar ve Büyükerşen olayının uzantısı” diyorlar.
“Sen nereden bileceksin ”dediğiniz insanlar bile yorum yapıp,“Politikacı olmaya gerek yok ki ”deyip çıkıyorlar işin içinden.
Geçenlerde yazdım.
Partiler işin üzerine gitmemeli.
Ortamı germeye gerek yok.
Madem “Adalet Mülkün Temeli” diyoruz verilecek kararı bekleyelim öyleyse.
--//--
Dil paslanır mı?
Paslanırmış demek ki.
Ayşe Hanım’ı muayene eden doktor teşhisi koymuş:
“Hanım sizin diliniz paslanmış.”
“Farkındayım” demiş yaşlı kadın,“Beş gündür eşimle konuşmuyoruz. ”
--//--
Gerek iktidar partisinin, gerekse ana muhalefetin Eskişehir’de çok konuşan temsilcileri belli.
Hepsi birbirini kolluyor.
Birisi konuşacak, diğeri yanıt verecek.
Son gelişmelerle ilgili, olarak açılışı Süleyman Reyhan yaptı.
Ardından Erman Gölet ve Kazım Kurt.
Ve onların ardından Salih Koca.
Biz basın olarak yazmıyoruz.
Onların dokunulmazlığı var galiba ki, yargıya düşmüş konulara yorum getiriyorlar.
Bir okurumun söylediği gibi,
“Dilleri paslandı” çünkü.
Yargı sonucunu merak ediyorum.
Karardan sonra bakalım kim daha çok konuşacak?
Günlerin getirdiği
-Küçük Sanayi ne zaman taşınacak—
Tornacılar ve Tamirciler Odası Başkanı Halil Kılıç “Yeni işyerlerimiz hazır. Sıra esnafımızın hakkını alarak bölgeye taşınmasına geldi ”diyor. Diyor da, Sanayi Çarşısı’nda gayrimenkulü olan esnaflar bir şey bilmiyor. Buraya kentsel dönüşüm kapsamında neler yapılacak, kendilerine ne verilecek bilen yok. Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı henüz konuşmadı. Hatırlıyoruz, Sanayi Çarşısı için kendisinin daha önce geliştirdiği bir projesi vardı. Yani bölgeyi çok iyi tanıyor. Kentsel Dönüşüm ne zaman başlayacak elbette Sayın Sakallı’nın kafasında TOKİ ile geliştireceği bir projesi vardır. Yaklaşık 1500 işyeri olan Sanayi Çarşısı çalışanı yeni yerine taşınacak. Kolay değil.
Yeni bölgede yeri olanlar bile kara kara düşünürken, burada kiraya gidecekler ne yapacaklarını bilemiyorlar. Çünkü yeni sanayide iş yerleri sanayici olmayanların eline geçmiş. Bir önemli konu da, kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde Sanayi Çarşısı’na yapılacak resmi kurumlara ait binalar. Neler planlanıyor acaba? Sanayi Çarşısı’nda tapulu mülkü geniş olanlar kadar, 30-40 metrekare olanlar da ”Kentsel dönüşümde biz ne olacağız? ”diye soruyorlar.
Bir önemli konu da kentsel dönüşümün ne zamana kadar tamamlanacağı… 2014 yerel seçimlerine kadar bitecek mi, yoksa başlanıp yarım mı kalacak? Halil Kılıç konuşuyor, tamam da bir de Başkan Sakallı konuşup neler yapıldığını açıklamalı ve esnafı rahatlatmalı değil mi? Dün Sanayi Çarşısı’na uğradım. Kimse bir şey bilmiyor. Sorduğum esnaflardan biri ‘Zaten işler durgun. Belki işi bırakacağım’ derken birisi de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şahsen benin yeni işyerim yok. Bir an önce ne olacaksa olsa da, başımızın çaresine baksak” diye konuştu. Sanayi Çarşısı beklemede… Ve çok ilginç, beklemelerin ucundan ışık görünmüyor.
-- Sağlık Müdürlüğü ne diyecek bakalım—
Dün Anadolu’da okudunuz. Mihalıççık-Gürleyik köyünde çevre köylere de sağlık hizmeti vermek üzere kurulan Sağlık Ocağı’nda ne doktor varmış, ne hemşire. Sağlık Ocağı kapısı kilitli bekliyormuş. Köy halkından Kadir Çal diyorki “Ben kanser hastasıyım. Yapılması gereken iğnelerim var. Ama yaptıramıyorum. İğne yaptırmak için ya ilçemiz Mihalıççık’a , ya da Eskişehir’e gitmek zorundayım. Konuyu Eskişehir Sağlık Müdürlüğü’ne bildirdim.”
Sağlık Müdürlüğü Kadir Çal’ın dilekçesine yanıt vermiş ve demiş ki “Anılan köye 2 Şubat 2013 günü bir hemşire ataması yapılmıştır. Hemşire Yasemin Esen görevine başlamıştır.” Kadir Çal’ın bu bilgileri bize verdiği tarih 4 Şubat 2013’tü. Bekleyip göreceğiz. Ne zamandan beri kapalı olarak bekleyen Gürleyik Sağlık Ocağı bundan sonda açılarak sağlık hizmeti vermeye başlayacak mı? İşin çok ilginç yanı, Gürleyik Sağlık Ocağı neden kapandı, ne zaman kapandı, ne zamandan beri hizmet vermiyor, bilen yok…
--
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...