Yaşamın İçinden
Yolun sonu nereye varacak?
Büyükşehir yasası çıktı.
İktidar yasayı allayıp pulluyor, yere göğe sığdıramıyor.
Muhalefet eleştiriyor.
Vatandaş ise dinliyor.
16 olan büyükşehir sayısı 13 daha eklenince, 29 oldu.
Bunun ne demek olduğunu CHP’nin parti meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer anlattı:
“29 büyükşehirin nüfusu Türkiye nüfusunun yüzde 70’ini kapsıyor. Bu illerden çıkacak milletvekili sayısı 350 dolayında. ”
Uzun uzun yorum yapmaya gerek yok.
Şimdi anladınız mı?
AKP Büyükşehir yasa tasarısını kavga dövüş mecliste neden yasalaştırdı?
İktidar partisi işi gücü bırakıp yerel seçimler için seferberlik ilan etti?
CHP’nin Büyükşehirler Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için Cumhurbaşkanı Gül’ün kararını beklediğini
belirten Prof. Dr Gaye Usluer, diyor ki:
“Bunun için yerel seçimler önemli. Bunun için model ve marka şehir olan Eskişehir önemli. ”
--//--
Her neyse…
Sağlamayı bilirsiniz.
Yapılan hesabın doğru ya da yanlış olduğunu anlamak için yapılır.
Bana göre, Büyükşehirler Yasası yanlıştır.
İktidar sağlamasını yapmadan el kaldırmıştır.
“Yanlış hesap Bağdat’tan döner” demişler olabilir de bu işlem için nasıl bir yol bulunacak belli değil.
Diyeceksiniz ki:
“Ananı belleyen kadı. ”
Bu da doğru.
Şimdiye kadar sayısız örneklerini gördük.
Gelenlerin hiçbiri geri çevrilmedi çünkü.
Onun için de en iyisi gerçekleri halka anlatmak.
Uygulamada yaşayacakları zorlukları şimdiden söylemek.
Dedim ya.
Büyükşehir Yasası’nı iktidar öve öve bitiremiyor.
Önceki gün, Büyükşehir Belediye başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen uzun uzun anlattı.
İşin altında neler olduğunu söyledi.
İktidarın hedefi açık:
Büyükşehirlerde seçimi kazanmak.
Kollar işte bunun için sıvandı.
İktidarın bu yürüyüşüne, CHP bunun için dur demeye hazırlanıyor.
Bekleyip göreceğiz.
Yolun sonu nereye varacak?
Günlerin getirdiği
Vekiller şeker rengi
AKP’de Prof. Dr . Nabi Avcı’nın bazı gelişmelere canı sıkılmış. Onun için de partideki nöbet sırasını kaldırmış.
Bize anlatılanlara göre, Ülker Can hiçbir şeye karışmamaya başlamış. Parti içindeki bazı gelişmelerde taraf tuttuğu için de Salih Koca’ya eğer söylenenler doğruysa ihtar çekilmiş. İşte bunun için de son günlerde pazar sohbetlerini Nabi Hoca yapıyormuş. Doğru mu bilmem. İl Başkanı Süleyman Reyhan’a da geniş yetki tanınmış. Bundan sonra önemli açıklamalarda Reyhan’ın adını duyarsak şaşmayacakmışız. Ve bu gelişmelerden en fazla rahatsız olan da Ülker Can olduğunu duyduk. İktidar partisinde bakalım bundan sonra gelişmeler nasıl olacak? Söylenenler böyle. CHP’de iki ilçede parti tüzüğüne göre yapılması gereken divan toplantıları yapıldı. Gerçi imza listesi yapılmadı, ama katılanlarla katılmayanları parti yöneticileri biliyormuş. Odunpazarı CHP ilçe toplantısına katılan Milletvekili Kazım Kurt, Tepebaşı ilçe toplantısına katılmadı. Prof. Dr. Süheyl Batum ise , ne Odunpazarı, ne de Tepebaşı ilçe toplantısına katıldı. Üstelik kimseden bir eleştiri gelmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, bu toplantılara katıldı. “Partililere el ele verin çalmadık kapı, gitmedik mahalle ve köy bırakmayın. Bu seçim çok önemli diye konuştu.” Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç zaten çalışıyor. Güzel konuşmasında seçime yönelik hedeflerini koydu ortaya. Bu arada dikkat çeken durum, Porf. Dr. Süheyl Batum’un aranıp sorulmaması oldu. Bir partilinin “ Süheyl Hoca kendi kendini bitirdi” demesi ilginçti. Gelelim MHP’ye. Kurultaydan sonra İl başkanı Sezer’in “Bundan sonra hedef yerel seçimler” demesi ilginçti. Bir yandan tartışmalar, diğer yandan tasvip görmeyen AKP ile olan ilişkiler partide tartışılıyor. Milletvekili Dr. Ruhsar Demirel’in beklendiğini söylüyor partililer. Bakalım Sayın Demirel nasıl karşılanacak ilimizde?
Pazar toplantıları hem isteniyor, hem istenmiyor
Siyasi partilerde en verimli ve disiplinli pazar toplantıları bir zamanlar DSP’de yapılırdı. Biliyorsunuz daha sonra ortam değişti. İçinde bulunduğumuz günlerde ise pazar toplantılarını milletvekili nöbetçiliği ile AKP önem vererek yapıyor. Toplantı daha çok soru cevap şeklinde geçiyor, nöbetçi milletvekili siyasi gelişmeleri özetliyor. CHP’ye gelince. Partililer pazar toplantılarını hem istiyorlar, hem de “gündemsiz” olduğu için istemiyorlar. Şimdiye kadar yapılan pazar toplantılarından örnekler veren partililer “Aynı kişiler, aynı şeyleri söylüyor. Böyle olunca da toplantının tadı kalmıyor. Oysa belli bir hazırlık yapılmalı, belli kişiler bu hazırlıkları sunmalı. Toplantı eleştiri alanı olmamalı” şeklinde öneri getiriyorlar. Bakalım İl Başkanı Erman Gölet ve arkadaşları bu istek ve eleştirileri nasıl değerlendirecekler?
(Bize mesaj ve ihbarda bulunmak için, sitenin üst ve alt kısmında bulunan mesaj gönder bölümünü kullanabilirsiniz. Herhangi bir haber ya da köşeye yorum yapmak için ise haberin altında bulunan mesaj bölümünü doldurmanız yeterli olacaktır)