Ya iş yapın ya kenara çekilin

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, hükümetin okullarda temizlik yapmaktan vazgeçmesi üzerine belediyelerin bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

2 Ekim 2024 09:20
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, hükümetin okullarda temizlik yapmaktan vazgeçmesi üzerine belediyelerin bu konuda ellerinden geleni yapacaklarını açıkladı.

Bazıları bu açıklamalar üzerine muhalefeti suçlayarak okullara siyaset bulaştırılmaması gerektiğini belirttiler.

Şimdi bir lafa bakmak lazım “laf mı?” diye, bir de o lafı edene bakmak lazım, “adam mı?” diye. 

Türkiye genelinde okulların duvarlarına boy boy AK Parti’nin seçim afişleri asıldığı zaman aklınız neredeydi?

Kaldı ki hükümetin görevi, okulların temizlik sorununu çözmektir. Hükümet çok basit bir iş olan okulların temizlenmesi işini bile beceremiyorsa, bütün muhalefet partileri de bunu eleştirir.

Eğer bazı kişiler okulları belediyelerin temizlemesinden utanç duyuyorlarsa; bir zahmet hükümeti göreve davet etsinler de okullarımıza adam gibi ücreti olan müstahdemler alınsın.

Son olarak Ankara’da Büyükşehir Belediyesi’nin başına gelenlere bakın. Mansur Yavaş’ın talimatıyla Keçiören’deki bir okula girip temizlik yapan belediye ekipleri, okulun ikinci katını temizliyor. Fakat daha sonra yetkililer tarafından engellenerek okuldan çıkartılıyorlar.

Biricik yavrularımızı ahır gibi pis yerlerde yaşamaya mahkum etmeye kimsenin hakkı yoktur. Yetkililer ya okullarımızı temizlesinler, yada belediyeleri engellemesinler. AK Partililer ya iş yapsınlar, ya da kenara çekilip iş yapanları engellemesinler.

Dolandırıcılar iş başında 

Geçtiğimiz günlerde Odunpazarı Belediyesi tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı. Kendisini Yılmaz Kurt olarak tanıtan bir dolandırıcı Eskişehir’deki bazı kurum ve şahısları arayarak, para istiyormuş. Soyadını Kurt olarak söyleyen bu dolandırıcı, muhtemelen Belediye

Başkanı Kazım Kurt’la akraba olduğunu da ileri sürerek, hayır işi için para topladıklarını ileri sürüyormuş. 

İşin ilginci yine dolandırıcılar bir hafta önce Odunpazarı Belediye Başkan Yardımcısı Emre Genç tarafından görevlendirildiklerini belirterek, yine hayır adı altında para toplamıştı.

Benzer dolandırıcılıkları Türkiye’nin dört bir yanında duyuyoruz.

Kendisini bazen polis, bazen jandarma veya savcı olarak tanıtan şahıslar, kandırabildiklerini kandırıp, paralarını alıyorlar.

Bununla ilgili tüm kurumlarımız yüzlerce hatta binlerce defa uyarılarda bulunuyor. Belli ki bu uyarılar tam olarak etki göstermiyor.

Son olarak Eskişehir merkezli olarak gerçekleştirilen kapsamlı bir operasyonda, 17 ilde sosyal medya üzerinden dolandırıcılık yapan 44 kişiyi gözaltına aldı. Bu şahısların, toplamda 2,5 milyar lira parayı çaldıkları anlaşıldı.

Çok dikkatli olmak ve biriktirdiğimiz alın terinin dolandırıcılara kaptırmamak lazım.

Hiçbir kamu görevlisi sizden böyle para istemez. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız hemen polisi haber verin. 

Ne belediyeler ne de diğer kamu kuruluşları sizden para ister. Lütfen dikkatli olalım.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi