Prof.Dr. Alper Çabuk

Üzgünüm

18 Şubat 2019 09:05
A
a
Sütiş Eskişehir
2017 yılında, o dönemde Anadolu Üniversitesine bağlı olan Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü ve Hisarlar Grup işbirliği ile Türk mühendisler tarafından afet risklerinin ve yeraltı kaynaklarının araştırılmasında kullanılmak üzere TURKAR’ın yeni üst yapılı modeli olarak geliştirilen “geliştirilmiş ağırlık düşürme tipi sismik enerji kaynağı ekipmanı” isimli buluş, yılın en iyi buluşu ödülü olan Altın Madalyaya layık görülmüştü.
Ödül, o dönemki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün elinden alınmıştı. Fay araştırmaları, jeotermal kaynak ve yeraltı maden araştırmaları gibi pek çok çalışmada kullanılmak üzereHisarlar Grup tarafından üretilmiş Türkiye’nin ilk yerli ve milli 4x4 arazi aracı TURKAR’ınüst yapısı olarak projelendirilen ve Eskişehir’deki tesislerde üretilensismik enerji kaynağı, her türlü arazi şartında operasyonel kullanım olanağı sağlarken, teknik özellikleriyle dünyadaki alternatifleri ile arasında büyük bir fark oluşturuyordu. Üniversite-Sanayi İşbirliğinin yerli ekonomiye katkısı anlamında bu önemli başarı hikayesinin ana parçası olan Hisarlar Grup, aynı yıl Hintli Dünya Devi Mahindra’ya satıldı...
Dün öğrendim ki, bu süreç öncesinde, sırasında ve sonrasında farklı ortamlarda birlikte olduğumuz Litvanya’nın Eskişehir’deki fahri konsolosluğunu da yürüten eski Hisarlar CEO’su Zafer Türker, Çukurhisar Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Hisarlar Grup’a ait tarım makineleri fabrikasında hayatına son vermiş.
Çok üzüldüm…
Ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum…

Gururluyum

Toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik afet risklerini azaltma amaçlı AFAD Başkanlığınca, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi katkılarıyla 12-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenen çalıştay Eskişehir’de gerçekleştirildi. Çalıştayın açılışına katılan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Gürsoy Arslan, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.SavaşKoparal, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen ve Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak afetler karşında hazırlıklı olmanın önemine vurgu yaptılar.
Ülkemizin pekçok şehrinden 500 civarında katılımcının katıldığı Çalıştay kapsamında toplam altı oturumda bildiriler sunulduğu gibi, bir eylem planı oluşturulmasına yönelik Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü öğretim elemanlarının koordinasyonunda, çok sayıda katılımcının katıldığı bir GZFT analizi çalışması yapıldı. Ayrıca Çalıştay kapsamında Eskişehir Teknik Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Elemanları ve öğrencilerince fiziksel engelli bireyler için tasarlanan ürün tasarımları sunuldu ve sergilendi. Çalıştay sonrası konuyla ilgili pek çok paydaş kuruluş ve sivil toplum örgütü yetkililerinden, akademisyenlerden ve diğer katılımcılardan çok olumlu geri dönüşler aldım.
Böyle başarılı bir etkinliğin arka planındaki gizli kahramanlar, Eskişehir Teknik Üniversitesinden Muammer Tün ve Anadolu Üniversitesinden Onur Kurt hocaları ve Eskişehir AFAD İl Müdürü Recep Bayar’ı içtenlikle tebrik ediyorum. Bu organizasyonun içinde katkı sağlamış olduğum ve bir parçası olabildiğim için gururluyum. Daha geniş kapsamlı olarak önümüzdeki Haziran ayında Eskişehir Teknik Üniversitesi Kongre Vadisinde,Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesinin ev sahipliğinde, AFAD, Türk Kızılayı ve pek çok üniversitenin katkısıyla gerçekleştirilecek olan Uluslararası Afet ve Dirençlilik Kongresinde de aynı başarıyı gösterebilmeyi ümit ediyorum. Herkese iyi haftalar dilerim.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi