Üreten çiftçiye ceza

Resmi gazetede yayınlanan bir kararnameye göre ithal mısıra gümrükte uygulanan yüzde 130’luk vergi, yüzde 5’e düşürüldü. Hükümet ayrıca 1 milyon ton mısır alımının önünü açtı.

11 Ekim 2024 09:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Resmi gazetede yayınlanan bir kararnameye göre ithal mısıra gümrükte uygulanan yüzde 130’luk vergi, yüzde 5’e düşürüldü. Hükümet ayrıca 1 milyon ton mısır alımının önünü açtı.
Bu uygulamanın Türk çiftçisine vurulmuş bir darbe olduğu açık. Dünyanın her yerinde hükümetler kendi çiftçisini, dışarıdan gelen ürünlere karşı korur. Ancak Türkiye’de ne zaman bir tarımsal ürün pahalılaşsa, hükümet hemen ithalat kartını açıyor. 
Böyle olunca da üretici, ürettiği mahsulü, değerinin altında fiyatlara satıyor. Yani olan alın teriyle üreten çiftçimize oluyor. Çiftçimiz tarlasını boş bıraksa, en azından zarar etmez. Ama üretince zarara uğruyor.
Hükümetin almış olduğu bu yanlış karardan vazgeçmesi gerekiyor. Umarım çok geç olmadan bu saçma karardan vazgeçerler. 

Hükümete haksızlık yapılıyor 

Tanınmış bir köfteci zincirinde domuz etine rastlanması insanların asabını iyice bozdu. Bu mesele üzerinden hükümete yüklenildiğini de görüyoruz. Hükümeti eleştirmekten geri duracak değiliz. Ancak kabahati olmadığı bir konuda eleştirmek haksızlık olur. 
Sosyal Medyada “AK Parti domuz etinin satılmasına ilişkin yasağı kaldırdı” diye gerçeklerle bağdaşmayan dedikodular dolaşıyor.
Öncelikle şunu belirtelim; Türkiye’de domuz eti yemek, yetiştirmek veya satmak zaten yasak değildir. Üstelik Osmanlı İmparatorluğu ve Selçuklu İmparatorluğu zamanında da yasak değildi. Ülkemizde yaşayan Hıristiyan vatandaşlarımız, yıllardır domuz tüketmektedir. Hiçbir zaman da suç olmamıştır.
Suç olan domuz etini, sanki sığır etiymiş gibi piyasaya sürerek, Müslümanları kandırmaktır. Zaman zaman bu ahlaksızlığı yapanlarla karşılaşıyoruz. AK Parti iktidarından önce de bu ahlaksızlığı yapanlar vardı. 
Eğer ki bir şirket ürünlerine domuz eti karıştırıyorsa, bu durum o şirketin ahlaksızlığıdır. Hükümetin suçu yoktur.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı denetimler sayesinde bu sahtekarlığın açığa çıktığını da unutmayalım. Yani burada hükümet domuz eti satan köfteci zincirine iltimas geçmemiş. Bilakis suçu ortaya çıkartıp ceza vermiş.
Ne idiği belirsiz, devletin kontrollerinden kaçan bir yerden sucuk alırsanız, elbette bazı riskler olacaktır. Ancak hükümet piyasada yaygın olan et ürünlerini gayet güzel kontrol ediyor. Nitekim Sağlık Bakanlığı’nın denetimleri sonucu bu sahtekarlığı öğrendiğimizi de unutmayalım. Hükümete haksızlık etmeyelim.

 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi