Teşekkürler Tepebaşı 

Tepebaşı Belediyesi yeni bir Alzheimer bakım merkezi açtı. Böylece belediye bünyesinde çalışan Alzheimer merkezlerinin sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

24 Eylül 2024 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi yeni bir Alzheimer bakım merkezi açtı. Böylece belediye bünyesinde çalışan Alzheimer merkezlerinin sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

Alzheimer berbat bir hastalık. Hem hastalar için çok zor hem de hasta yakınları için çok zor. Hatta hasta yakınları için süreç daha da zor.

Dolayısıyla bir evladın alzheimerli annesine veya babasına bakması imkansız gibi bir şey. Hastalığın ilk evrelerinde bir şekilde hasta yakınları süreci yürütseler de hastalık ilerlediği zaman büyük sıkıntılar oluyor.
Dolayısıyla alzheimerli hastaların bakımını üstlenecek özel kurumlar lazım. Ancak bu kurumlar da – doğal olarak – iyi paralar talep ediyorlar. Bu paraları Türkiye koşullarında sıradan bir ailenin karşılaması mümkün değil. Bu durumda gözler ister istemez Sağlık Bakanlığı’na çevriliyor. 

Türkiye’de işleyen ve genel olarak iyi olan sağlık sistemi – maalesef – iş alzheimerli hastalara bakmaya gelince yetersiz kalıyor.

Dolayısıyla geriye bir tek belediyeler kalıyor.

Eskişehir’de alzheimerli hastaların sorunlarıyla ilgilenen Tepebaşı Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Tepebaşı Belediyesi’ni, Başkan Ahmet Ataç’tan tüm diğer çalışanlarına kadar tebrik ediyoruz. Teşekkürler Tepebaşı Belediyesi…

Dünya gider Mersin’e biz gideriz tersine 

Dün gece itibarıyla benzin fiyatlarına litre başına 1 lira 20 kuruş zam geldi. Yapılan açıklamada zammın petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalardan kaynaklandığı ifade edildi. Yani sevgili hükümetimiz, “Benzine zam yaptık. Yaptık ama bir sorun niye yaptık?” diyerek sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor.

Önce döviz kurundaki dalgalanmaları ele alalım. 

Elbette döviz kuru gün içerisinde dalgalanır. Ancak hükümet döviz kurunu şu yada bu şekilde sabit tutmayı başarıyor. Amerikan Doları uzun süredir 34 lira bandında seyrediyor.
Petrol fiyatlarındaki oynaklığa gelince.

AK Parti iktidarının söylediğinin tersine, dünyada petrol ve doğalgaz fiyatları geçen seneye oranla çok düştü. Geçen sene 28 Eylül’de 98 Dolar 38 Sentten işlem gören Brent Petrol, 23 Eylül itibarıyla 74 Dolar 49 Sentten işlem görüyor.
Özetlemek gerekirse Dünya gidiyor Mersin’e, biz gidiyoruz tersine.

Benzin ve doğalgaz fiyatlarının ucuzlaması gerekirken, bizde sürekli zam yapılmasının tek bir açıklaması var; o da hükümetin kendi vatandaşına karşı vicdansızca davranıyor olması.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi