Tamam İnşallah

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 2021 Yunus Emre ve Türk yılı ilan edildi. Pandemi koşulları işleri zorlaştırsa bile 11 ay boyunca Yunus ve Eskişehir ile ilgili ulusal ve uluslararası çok şey yapılabilir.

3 Şubat 2021 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Bizim Yunus...
 
Sadece bu toprakların değil, tüm dünyanın en değerli, en özel yaşamışlarından biridir. Sadelik, tevazu, hoşgörü felsefesi ile tarihin en büyük devrimlerinden birine imza atmıştır.
 
Ancak bu toprağın pek çok değeri gibi Yunus Emre konusunda da eksiğimiz çok.
 
Onu hakkını vererek anlatabilmek, felsefesini yeni kuşaklara aktarmak ve gerektiği gibi anmak konusunda maalesef yıllardır mahir olamadık.
 
Şimdi elimizde önemli bir fırsat var.
Cumhurbaşkanı kararnamesi ile  2021 Yunus Emre ve Türk yılı ilan edildi. Pandemi koşulları işleri zorlaştırsa bile 11 ay boyunca Yunus ve Eskişehir ile ilgili ulusal ve uluslararası çok şey yapılabilir.
 
Tabi bu işler sadece Eskişehir Valiliği ve Mihalıççık Belediyesi'nin gayreti ile olmaz.  Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm dinamikler harekete geçmeli ve Yunus'a hak ettiği değeri sunmak adına kararlı olmalı.
 
Fakat bu konuda da bir eksik var. Önemli önemsiz her detayın paylaşıldığı sosyal medyada 2021 Yunus Emre ve Türk Yılı zayıf ilerliyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy dahi sosyal medya hesaplarında bu konuda paylaşım yapmadı.
 
Sizleri bilmem ama benim için bu durum heves kaçıran önemli bir detay. Kısa sürede gereğinin yapılmasını umuyorum.
 
Elbette bu yıl pandemi izin verir ise nice konser, etkinlik, iz bırakacak iş yapılması lazım. Haliyle beklentimizin yüksek olduğu Eskişehirli isimler var.
 
Mesela Kültür ve Turizm Eski Bakanımız Nabi Avcı'ya bana göre bu konuda büyük bir görev düşüyor.
 
Zira kendisinin Yunus konusuna ne kadar önem verdiğini gayet iyi biliyoruz.
 
Bu yılı kalıcı bir eserle taçlandırmak için iyi bir fırsat da kapıda bekliyor.  O fırsat Eskişehir'in hevesle beklediği ve hak ettiği Devlet Opera Balesi Müdürlüğü.
 
Bu konuda zaten gayet yeterli bir altyapı var. Büyükşehir Belediyesi'nin de tesis ve idari anlamda işbirliği içinde olacağına eminim.
 
Yani sadece bu konuda bir kamuoyu oluşması ve şehrin önemli isimlerinin bu konuda ısrarlı olması gerekiyor.
 
Ahmet Adnan Saygun'un 1943 yılında bestelediği Yunus Emre oratoryosu'nun Yunus yılında, Yunus'un doğduğu topraklarda seslendirilmesi harika olmaz mı?
 
Bunu Türkiye'nin 7. Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü gibi önemli bir Eskişehir kazanımı ile taçlandırmak Yunus yılına çok yakışmaz mı?
 
Yunus'un hoşgörüsü ile Eskişehir siyaseti ilk kez böyle bir işbirliği yapsa fena mı olur.
 
Sizi bilmem ama ben bu konuda umutluyum.

Nabi Avcı ve Yılmaz Büyükerşen tamam dedikten sonra her zor mümkündür diye düşünüyorum.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon
Recep Habuk 3 Şubat 2021 22:10

Demiryolu üstü,Stad ve Millet Bahçesi onlar ne olacak

0 0 Cevap Yaz
Sese 3 Şubat 2021 11:51

Nabi Avcı tamamda hoca zor

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi