Milliyetçi Hareket Partisi’nin geçtiğimiz Pazar günü yapılan 10’uncu Genel Kurulu’ndan Ayhan Sezer galip çıkmıştı. Hem de üç iddialı isim olan Baki Çetin, Hasan Gürbüz ve Hayri Birdal’ı gerilerde bırakarak. Ancak 4 listeyi tek tek incelediğimde Ayhan Sezer’in listesindeki yönetim kurulu üye sayısı ile diğer listelerdeki sayı farklıydı.
Son yapılan parti tüzüğü değişikliğinde illerin nüfus oranlarına bakılarak yeniden belirlenmiş yönetim kurulu üye sayıları. Genel merkezden partiye gönderilen resmi yazıda 24+1, yani listeye il başkanı adayı ile 24 yönetim kurulu üyesi adayının yazılması gerektiği belirtilmiş.
Ayhan Sezer’in listesine baktığımda 28+1 yani toplam 25 kişinin olması gerekirken 29 ismin yer aldığını gördüm. Şaşırdım tabii ki. Diğer listelerde toplam 25 isim varken bir listede 29 kişinin yazılmasıyla birilerinin yanlış yaptıkları kararına vardım.
Araştırma yaptığımda Ayhan Sezer’in listesine fazla isim yazılmış. Neden kaynaklandığı konusunda da yapmış olduğum araştırmada Sezer’in listesini hazırlayanların, eski tüzüğe göre isim yazdıklarını öğrendim. Üst kurul delegeleri arasında yıllarca partiye hizmet etmiş isimler olmasına rağmen, onların tüzük değişikliğinden haberleri olmadıkları ortaya çıktı.
İlginç başka bir gelişme daha var. Hayri Birdal ve Baki Çetin’in listelerine baktığımda, halen resmi olarak İl Başkanlığı koltuğunda oturan Suat Ülkütanır ile Ülkü Ocakları Başkanı olan Kadir Bıyık’ın üst kurul delegesi yazılmış olduklarını gördüm. Bu durumda 175 Baki Çetin’in, 61 de Hayri Birdal’ın listesinde yazılı olan her iki isimin aldıkları oy sayısının toplamı 236. Eğer seçim iptal olmaz ise toplam 213 oy alan Ayhan Sezer’in listesinden iki isim silinerek Suat Ülkütanır ile Kadir Bıyık, kurultay delegesi olacaklar.
Tüzüğe göre yönetim listesinin 24+1 olması gerekirken, Ayhan Sezer’in listesine 28+1 olmak üzere 29 kişi yazıldığından parti tüzüğünün 27’nci maddesi ihlal edildiği gerekçesiyle başkan adaylarından Hayri Birdal, Hasan Gürbüz ve Baki Çetin, yapılan seçiminin iptal edilerek tekrarlanması için İlçe Seçim Kurulu’na birlikte itiraz ettiler.
İlçe Seçim Kurulu kararını muhtemelen bugün açıklar. Yapılan seçimi onar ve listeye fazla yazılan isimlerden sondan 4’ünün silinmesine mi? Yoksa seçimin iptal edilmesine karar verir bilemem. Eğer seçimin iptal edilmesine dair karar çıkmazsa bu kez İl Seçim Kurulu’na itiraz edilecek.
Dün bu yazıyı yazarken bir MHP’li dost telefon etti.
“Sadi Bey. Ayhan Sezer’in İnşaat Mühendisi olduğu söyleniyor. Kendisinden diplomasını göstermesini istedik gösteremedi. Kimseyi hakir görmüyor, aşağılamıyor ve eğitim durumunu araştırmıyoruz. Ama bize gelen bilgilerde ilkokul mezunu olduğu şeklinde. Bu başkan adayı olmasına engel değil. Gerçekten İnşaat Mühendisi veya bir başka fakülte mezunu ise diplomasını kamuoyuna göstermesini talep ediyoruz. İkinci bir konu ise Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanlıkları hariç diğer ilçe başkanlarına partiye yardım olsun diye bağış yaptığı iddiaları dolaşıyor partililer arasında. Eğer yaptı ise hangi ilçe teşkilatına ne kadar yardım yaptı? Karşılığında makbuz aldı mı? Bunu da merak ediyoruz” dedi.
Sayın Ayhan Sezer’e soruyorum.
İlçe teşkilatlarına bağış yaptığınız doğru mu? Eğer yaptıysanız bu bağışın yapıldığına dair ilçe teşkilatları makbuz kestiler mi?
Bakalım İlçe Seçim Kurulu ne karar verecek?
Ayhan Sezer mühendislik diplomasını gösterecek mi?
İlçe teşkilatlarına maddi yardım yaptı mı?
Bu soruların cevaplarını önümüzde günlerde öğreneceğiz.
Her fırsatı değerlendiriyorlar
Geçtiğimiz hafta sonu ÇEVSAD Hamamyolu’ndaki Saatli Parkta ‘çevre’ sergisi açmıştı. Sergiyi gezerken Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Geliştirme Derneği’nin de sergide yer aldıklarını gördüm.
Dernek Başkanı Halit Gürsoy ile Başkan Yardımcısı Ali Osman Dönmez’i, çadır mı desem yoksa stant mı otururlarken gördüm.
Halit Gürsoy ve Ali Osman Dönmez, Gürleyik için nerede ise başlarını koymuşlar. Hele Halit Gürsoy, kendisini tamamen Gürleyik’e adamış.
Sergide astıkları afişteki söz ile oluşturulan toprak yığının üzerindekiler en çok ilgimi çekti. Afişteki söz “Doğamıza sahip çıkmazsak sonumuz böyle olur!” idi. Yani toprak üzerine konulan naylon, pet şişe, lastik ayakkabı, küçükbaş hayvan iskeletleri hayvan başı iskeleti. Toprağın üzerinde bulunan bu iskelet, naylon poşet, lastik ayakkabı, pet şişe ve iskeletler en az 100 yıl doğada erimeden kalabiliyor.
Gürleyikliler, bu çadırın içindeki malzemelerin gelişigüzel doğaya atılmaması, bu tür atıkların toplama merkezlerine verilerek geri dönüşlerinin sağlanabileceğine dikkat çekmek istemişler.
Çevrenin korunması konusunda vermiş oldukları desteklerden dolayı Halit Gürsoy ve Ali Osman Dönmez’e bir vatandaş olarak teşekkür ediyor, aynı duyarlığı tüm hemşerilerimizin de göstermelerini diliyorum.
FIKRA
Abonman
Zengin bir adam kolej yapmaya karar verir. Tanınmış bir mimarı bu iş için görevlendirir.
Mimar kolej yapımını bitirir ama büyük bir hata yapar.
Kız öğrenci yatakhaneleriyle erkek öğrenci yatakhanelerini iki ayrı oda halinde yapacağına, tek büyük bir oda halinde yapar.
Kolej sahibi açılış gününe geldiğinde olayı fark eder ve bütün öğrencileri yatakhaneye toplar.
Yatakhanenin tam ortasına kalın bir beyaz çizgi çeker.
-Çocuklar bu çizgiyi her geçişinizde 100, ikincisinde 200 TL alırım.
Erkek öğrencilerden biri hemen atılır;
-Hocam abonman fiyatları nasıl?