Yüz yıllık hayal, uçan otomobilleri hayata geçirmek için çalışmalar son aşamasına geldi. Bu alanda faaliyet gösteren şirketler yeni ürünleriyle 2017’de otomobil fuarlarına katılmayı planlıyor.
Pek çok tasarımcı ABD’li otomotiv devi Ford’un efsanevi kurucusu Henry Ford’un hayalini kurduğu uçan otomobilleri hayata geçirmek için var güçleriyle çalışıyor.
2016’ya damga vurdular
Teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişiyor. Neredeyse her gün teknoloji tutkunları yeni bir ürünle karşılaşıyor.
2016'ya damgasını vuran teknolojik ürün ve icatlardan bazılarını sizler için derledim...
- Sanal gerçeklik 2016 yılına damga vuran trend oldu. Sanal Gerçeklik sunan yeni ürün ve yatırımlar teknoloji meraklıları ile buluştu.
- Yakıtı güneş olan Solar Impulse, dünya turunu tamamladı. Solar Impulse 2, Kahire’den havalanıp, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'ye inerek dünyanın çevresini sadece güneş enerjisi kullanarak kat eden ilk uçak olarak tarihe geçti.
- Akıllı ev asistanları geldi. Yapay zekaya sahip bu ürünler sesli komutla çalışıyor. Komut üzerine müzik çalıyor, gazete okuyor, hava durumu ve trafik bilgisini paylaşıyor… Evleri akıllandıran bu asistanların sayısı giderek artıyor.
- 2016’ya damga vuran oyun şüphesiz Pokemon oldu. Akıllı telefon kullanıcıları dünyanın dört köşesinde pokemon avına çıktı. Oyunun tutkunları beklenmedik şeyler de yaşadı. ABD’de 19 yaşındaki pokemon oyuncusu nehirde ceset buldu.
- Kameralı bir gözlük üretileceği söylentileri sonunda gerçek oldu. 2016’nın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Snapchat, 30 saniyelik video çekebilen güneş gözlüğü Spectacles’ı üretti. Çekilen video kablosuz şekilde telefona aktarılıp sosyal medyada paylaşılabiliyor.
- İnsansız hava araçlarına 4k çekim özelliği geldi. Bugüne kadar ürünlerini sadece Full HD kayıt yapan kameralarla donatan DJI, yeni modelde Ultra HD diye de bilinen 4K çözünürlüğünü destekliyor.
- Selfie meraklılarına özel ürünler de 2016’da çok konuşulan konulardan oldu. Onlardan biri de Air Selfie projesiydi. Selfie çubuklarının tahtını sallayan bu ürüne, küçük bir insansız hava aracı da diyebiliriz. Akıllı telefonunuzu yerleştirdiğiniz ürün havadan fotoğrafınızı çekiyor.
Yerli ‘Google’ geliyor
2016’da yerli arama motoru ve Türkçe karakterli yazılımlar için çalışma başlatıldı.
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan; "Siz sadece lokal bir çalışma yaparsanız, dünya ile entegre olamazsanız, istediğiniz verimi ve sonucu da alamazsınız. Bizim kesinlikle bu sektörde ister web adreslerinde olsun ister internette yaptığımız işlemlerde olsun dünya ile entegrasyonda taviz vermeden, ancak hem Türkçe karakterlerin kullanılabileceği yazılımlar, hem de özellikle yerli bir arama motorunu geliştirmemiz ülkemiz açısından çok önemli. Bunların çalışmalarını yapıyoruz" dedi.