Okumak kolay ama

Okumak kolay ama

23 Mayıs 2013 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir

Yaşamın İçinden

Okumak kolay ama

Yargıç davacı kıza sormuş:

 “Sanık seni iğfal etmeden önce ne dedi?”

“ Utanırım efendim, söyleyemem.” 

“Öyleyse”  demiş yargıç:

 “Bir kağıda yaz.” 

Kız yazmış:

 “Şimdi öyle mutlu olacaksın ki. Zevkten beynin tavana vuracak.” 

Yargıç kâğıdı mübaşire uzatmış:

“ Jüri üyelerine ver de okusunlar.” 

Kâğıdı okuyan jüri üyesi, yanındakine uzatıyormuş.

O sırada üyelerden biri uyuyakalmış.

Yanındaki bayan üye dürtüp kağıdı önüne koymuş.

Uykudan uyanan adam kâğıdı okuyunca kızarmış, bozarmış.

Ve öyle kalakalınca yargıç seslenmiş:

“ Sayın üye kâğıdı okur musunuz?”

Adam yanıt vermiş:

 “Asla okuyamam efendim. Yanımdaki bayan üyenin çok özel mesajıdır çünkü.” 

--//--

33 bin kişilik, 107 milyon liraya mal olacak, yeni stadyumun temeli 7 Haziran 2013 günü atılacak. 

Bakan Suat Kılıç’ın da katılacağı temel atma töreninde, en çok merak edilen konu eski stadyumun yeri. 

Meydan olarak mı planlanacak, yoksa  TOKİ tarafından gökdelen mi yapılacak?

 Eskişehir’de talep belli:

 “Buraya kent meydanı yapılmalı.” 

Bakalım Bakan Suat Kılıç ne diyecek?

Eski stadyumun yeri Eskişehir için önemli çünkü.

--//--

Önceki gün Engin Bayrı sormuş:

“ Bizim stadyumun sahibi yok mu?”

Ardından da örnek vermiş:

 “Biz tartışıyoruz. Ama Bursa işi uzatmadı. Önce yeri buldu sonra temeli attı. Timsah Arena yükseldi Kaba inşaatı tamamlandı. Bursa’dakini Büyükşehir yapıyor. Bizdekini ise TOKİ. Bursa’da her şey açık. Bizde kimin ne yaptığından kimsenin haberi yok . Bursa’daki stadın bir sahibi var. Bizdeki ise sahipsiz.”

--//--

İlginç değil mi?

Tekrarlıyorum. Bir aksilik olmazsa yeni stadın temeli 7 Haziran’da atılacak.

Ama eski stadın yerinin ne olacağından kimsenin haberi yok.

Gelişmelere ilişkin yorumları ise herkes başkasının üzerine atıyor.

 

Günlerin getirdiği

12 ilçede durum nasıl?

Siyasi partiler şükür duası gibi kırsal kesimde düzenlenen törenlere katılıp, köylülere şirin görünüyorlar. Bir etkisi olur mu bilmem, ama yerel seçimlerde kırsal kesimin vereceği oyların önemi çok büyük. İşin içinde ilçeler var çünkü. Eskişehir’de 12 ilçe var. Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Han, İnönü, Mahmudiye, Mihalgazi, Mihalıççık, Sarıcakaya,  Seyitgazi ve Sivrihisar. Bunlardan. Beylikova,  Seyitgazi,  Çifteler, Han ve Sivrihisar ile Çifteler’e giden Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başkanlığındaki CHP heyetine ilginin büyük olduğunu gördüm. İnsanlar yenilik istediklerini açık açık söylediler. Hatta Çifteler,Han ve Beylikova’da ayak üzeri ziyaret miting havası içinde geçerken insanların  değişime ilişkin  kararlılık içinde oldukları olduklarını gördük. Diğer ilçelerde ne olur belli değil. Ancak özellikle CHP’nin ilçelerde başkan adaylıkları konusunda çok dikkatli olmaları gerektiğini herkes kabul etti. Aynı duygu AKP için de geçerli. Kırsal kesimde seçimi, siyasi kanaatten çok, saptanacak adayın belirleyeceğini vurgulayan politik yorumcular  “Bunun için de partiler çevrede sevilen, yıpranmamış, hatır-gönül bilen isimler arıyorlar” diye konuşuyorlar ki, bana göre doğru bir tespit.

 

Emirdağlıların gecesi

 Önceki gün Emirdağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Dr. Orhan Özkır arayıp  “Salı günü türkü gecemiz var. Katılırsanız seviniriz”  deyince geceye katıldım. Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Sanat Merkezi’ndeki “Türkü Gecesi” gerçekten görkemliydi. Kadir Poyraz,  Yılmaz Karaca, Azmi Kerman, Tahir Üsküdar,  Naci Şahin,  Mukaddes Harmancı ve eşi, Mete Yılmaz, Recep Yıldız gibi tanıdık isimlerle önde ayrılan yerlere oturduk. Tahminimin aksine salon dolmuştu. Vakıf Başkanı Dr. Orhan Özkır yaptığı kısa konuşmada katılımcılara teşekkür ederek “Bu güzel gece için herkese teşekkür ediyorum. Tamamen amatör Emirdağlılardan oluşan koro sizlere Emirdağ türkülerini sunacaklar. Sizler varsanız bizler de varız”  diye konuştuktan sonra koro ve solo olarak Emirdağ yöresinden birbirinden güzel türkülere geçildi. Bu arada  Emirdağ yöresinde 7 bin türkü olduğunu da öğretmen Özcan Türkmen’in derlemesinden öğrenmiş  oldum. Ayrıca Emirdağ türkülerinden 12 tanesi de TRT’de çalınıyormuş.

 “Emirdağı değirmenin döndü mü?

Döne döne nöbet bize geldi mi?”  türküsü ile başlayan gecede koroya baktım. Hepsi tanıdık simalardı. Ev hanımları, emekli öğretmenler, yaşları geçmiş olsa da Emirdağ türkülerinde bir araya gelmişlerdi. Verilen arada Vakıf Başkanı Dr. Orhan Özkır’ı kutladım. Gerekiyordu, gerekeni yapıyor çünkü.

 

Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi