Nerede bu 729 bin Suriyeli?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de kayıtlı 3 Milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin "adresinde bulunmadığını" açıkladı.

12 Ağustos 2024 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de kayıtlı 3 Milyon 103 bin Suriyelinin 729 bininin "adresinde bulunmadığını" açıkladı. Şimdi Sayın Yerlikaya, Süleyman Soylu gibi bir felaket yönetiminden sonra İçişleri Bakanı olduğu için toplum tarafından çok sevildi. Biz de kendisini defalarca destekledik. Ancak bu ülkede kayıtlı bulunan 3 milyon 100 bin Suriyelinin neredeyse 4’te birinin nerede olduğu bilinmiyorsa, o İçişleri Bakanı’nın istifa etmesi en doğrusu olacaktır.
Sayın Yerlikaya’ya, iktidarın beceriksizliğini açıkça itiraf ettiği için teşekkür ederiz. Demek dürüst bir devlet adamıymış; kabiliyetsizliklerini gizlememiş… Ancak kendi ağzıyla itiraf ettiği başarısızlığın da affedilir tarafı yok.
Biz Türk vatandaşları sırtımızda dağlar gibi enflasyon yükünü taşırken, kuruşu kuruşuna vergilerini öderken, Saray hükümeti tarafından ülkeye davet edilen sığınmacılar, eğitim ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor.
Aynı sığınmacılar, kaçak yollarla ve yarı asgari ücrete çalışarak, Türk Vatandaşlarının gelir seviyesinin düşmesine neden oluyor. Yarı fiyata çalışan her bir sığınmacı, bir Türk’ün işsiz kalması anlamına geliyor.
Sayıları kimilerine göre 13 milyonu bulan sığınmacılar, oturmak için ev kiraladıkça, namuslu Türk vatandaşlarının ev kiraları artıyor.
Verimli topraklarımız, beceriksiz tarım politikaları nedeniyle kendi nüfusumuzu doyuramazken, bir de 13 milyon sığınmacının karnını doyurmak zorunda kalıyoruz. 
Hastanelerimizde eskiden olduğu gibi randevu alamıyorsak, ilaç aldığımız zaman ödediğimiz katkı payları giderek yükseliyorsa, bunun nedeni yine sığınmacılardır.
Yanlış anlamayın; sığınmacıları suçlamıyorum. Suçlu devletin sınırlarını açıp, bütün sığınmacıları ülkemize sokanlardır.
Ülke olarak sığınmacı sorununu çözmeden bir adım yol alamayız.
Bu arada Eskişehir’deki yerel yönetimlere de iki çift lafımız var. Şu sığınmacılarla ilgili harekete geçmeyi ne zaman düşünüyorsunuz?
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi