Meral Akşener yuvaya mı dönüyor?

Meral Akşener yuvaya mı dönüyor?

22 Kasım 2014 02:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Anavatan ile Doğru Yol Partilerinin birleşmesinin ardından kurulan Demokrat Parti ne yazık ki umduğunu bir türlü bulamadı.
Son yıllarda yapılan gerek genel gerek yerel seçimlerde kan kaybetmeye devam ediyor. İllerdeki teşkilatların yöneticileri büyük özverilerle parti binalarının kapılarını açık tutmaya çalışmalarına rağmen, yukarıdan esmeyen rüzgar nedeniyle partinin kapılarından ancak yönetimdeki isimler giriyor. Onunda hepsi değil.

7 YILDA 5 GENEL
BAŞKAN SEÇİLDİ
Demokrat Parti, 1983 yılında kurulmuş olan Doğru Yol Partisi'nin 27 Mayıs 2007 tarihinde Büyük Anadolu Oteli'nde yaptığı 2. Olağanüstü Genel Kongresi'nde adını ve logosunu değiştirmesiyle kuruldu. İlk genel başkanda Mehmet Ağar oldu. Anavatan Partisi'nin kendisini feshederek DP'ye katılması düşünülmüştü. Bu sayede Demokrat Parti’nin merkez sağda bir alternatif yaratılması planlanmıştı. Eş başkanlık sistemi uygulanmak istenmiş; fakat daha sonra bu birleşme Mehmet Ağar ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu arasında çıkan anlaşmazlık sonucu gerçekleşemedi. Bu durum dolayısıyla Anavatan seçime girememiş, DP seçime tek başına girmişti. Merkez sağa yakın seçmenler üzerinde hayal kırıklığı yaratan bu durum sandığa yansımış; DP 22 Temmuz seçimlerinde % 5,4 oranında oy alarak büyük hayal kırıklığına uğradı. Genel Başkan Mehmet Ağar % 9.56'da aldığı DYP’yi % 4 puan aşağıya çekmesi üzerine görevinden istifa etmek zorunda kaldı.

AKŞENER’E ‘DP’YE DÖN’ ÇAĞRISI
Mehmet Ağar’dan sonra Demokrat Parti’nin başına sırasıyla 2007-2008 Süleyman Soylu 2008-2009Hüsamettin Cindoruk 2009-2011Namık Kemal Zeybek 2011-2012 geldiler. Zeybek’ten sonra 2012 yılında yapılan kurultayda Genel Başkan seçilen Gültekin Uysal halen Demokrat Parti’nin başında.
Ancak Gültekin Uysal dönemimde de tabanın beklentisi gerçekleşmeyince, tabandakiler ve geçmişte Adalet, Doğru Yol Partilerinde bakanlık ve parti üst düzey yöneticiliği yapanlar yeni bir arayış içerisine girmişler.
İddialara göre, eski AP ve DYP’de üst düzey siyaset ve bakanlık yapan 4-5 isim bugün MHP milletvekili olan aynı zamanda TBMM Başkan Vekilliği görevinde bulunan, Tansu Çiller hükümeti döneminin İçişleri Bakanı olan Meral Akşener’e, ’Demokrat Parti’nin başına geçer misiniz?’ diye teklifte bulunmuşlar.

‘UYSAL ÇEKİLİRSE GELİRİM’
Yine iddialara göre, Meral Akşener kendisine,’DP’nin başına geç’ teklifinde bulunan isimlere,’Şu an partinin bir genel başkanı var. Gültekin Uysal partinin genel başkanı iken benim gelmem doğru olmaz. Gültekin Bey istifa eder, genel başkanlık koltuğu boşalır belki o zaman olabilir’ demiş.

UYSAL’IN HABERİ YOK
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ise bu gelişmelerden haberi olmadığı, kendisine bu konuda bir bilgi ulaşmadığını söylemiş.
Meral Akşener, Demokrat Parti’nin başına geçer mi? MHP’den ayrılır mı? Bunları bilemem. Ancak bu iddiaları Eskişehir’de duyan Demokrat Partililer heyecanlanmışlar.
Önceki gün eski bir Demokrat Partili arkadaş,’eğer bu iddialar doğru ise ilk genel seçimlerde Meral Akşener sayesinde Demokrat Parti ya çok az bir farkla baraja takılır, ya da yüzde 11-12 oy alarak meclis girer’ dedi.
Bakalım Ankara’da konuşulan Eskişehir’e de sıçramış bu iddialar ne kadar doğru? İleriki günlerde mutlaka kokusu çıkacaktır.
Aday mı çıkacak?

Son birkaç günden beri Eskişehir’de bir dedikodu dolaşıyor. Hatta birileri facebook’ta da yazıyor. AK Parti İl Kongresinde büyük kuvvetle il başkanı adayı olacak Dündar Ünlü’nün karşısına bir aday çıkacağı.
Daha doğrusu aday olmayı ciddi ciddi düşüyormuş. Belli bir çevreden de destek görüyormuş. Ancak yönetime yazmak için teklif götürdüğü kişiler,’yanındayız ama listeye girmeyiz’ diyormuş. Bu nasıl destekse. ‘Yanındayız ama listeye girmeyiz’.
O zaman bende buradan yazayım.
‘Adaylığı düşünen her kim isen beyefendi, bende senin yanındayım. Ama beni listeye yazma!’.
Böyle destek olmaz.
Eğer gerçekten destek olmak istiyorsanız, yönetim listelerine de girmelisiniz. Kuru kuruya,’destekliyorum’ olmaz.
Bunun adı kaçak düğüştür.

UZUN BİR KONUŞMA
METNİ HAZIRLAMIŞ
Bunu facebookta paylaşan arkadaşa telefon ettim.
‘Gerçekten il AK Parti İl Başkanlığına aday olacak kişi var mı? Niye isminin açıklanmasını istemiyor? Aday olacaksa çıkar açık seçik söyler. Neyi bekliyor?’ diye sordum.
‘Vallahi bende bilmiyorum. Adaylığı düşündüğünü söyledi. Benimle paylaştı. Ancak isminin paylaşılmamasını rica etti. Kendisi açıklamadığı sürece benim adını söylemem veya yazman doğru olmaz’ dedi.
Ve bir notta ekledi.
‘Sadiciğim çok uzun bir konuşma metni hazırlamış. Bana verdi. Okuyunca bende beğendim. üyelere hitap ediyor. İkinci bölümde delegelere, üçüncü bölümde yönetimler, dördüncü bölümde ise kuruculara ve milletvekilleri. Aday olur genel kurulda da bu metni okursa herkesi etkiler. Ama kazanacak desteği bulur mu bulamaz mı bilemem.’

KAZANMASI ÇOK ZOR
Bu saatten sonra il başkanlığına soyunacak kişi varsa bence ‘geçti borunun pazarı sür eşeğini Niğde’ye’ (iş işten geçti) demek gerekir herhalde. Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe seçimleri yapılırken aklı nerede imiş bu arkadaşın.
Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe seçimlerinde il seçimlerinde oy kullanacak delegeler belirlendi. Bu delege yapısı ise nasıl seçim kazanabilecek?
Aday olmak o arkadaşında ve diğer partililerinde en doğal hakkı. Bu demokratik hakkını kullanmalarında bir engel olacağını düşünmüyorum. Ama kazanır mı? Diye soracak olursanız ‘mümkün değil’ derim.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi