Kurtuluş Pazarı bir başka bahara

Geçtiğimiz günlerde Kurtuluş Mahalleliler ve pazarcılarımız karşı karşıya geldi.

19 Eylül 2024 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde Kurtuluş Mahalleliler ve pazarcılarımız karşı karşıya geldi. Mahalleliler zaten sıkışık olan trafiği iyice işin içinden çıkılmaz hale getiren pazarcılara isyan ediyor. Öte yandan aynı pazarcılar soframıza gelen domatesi, biberi bize kazandırıyor.

Pazarcının ticaretini yapması, bunu yaparken de bölge trafiğini olumsuz etkilememesi lazım.

Bunun tek bir formülü var; Kurtuluş Kapalı Pazar Yerini yeniden açmak.

İşin doğrusu Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda hem projesi hem de parası bulunuyor. Ancak Ankara’daki birileri Pazar yerinin inşa edilmesini türlü bahanelerle engelliyor.

Duyduğumuz kadarıyla AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak da Eskişehir’e bu hizmetin gelmesi için kolları sıvamış. Ancak yine duyduğumuz kadarıyla Ankara’dakiler Nuh deyip, peygamber dememeye devam ediyormuş.

Görünen o ki, Eskişehir’deki AK Partililerin iyi niyetlerine karşın, Ankara’nın Eskişehir’i cezalandırma niyeti devam ediyor.

Bu zihniyet Eskişehir’e de AK Parti’nin alması muhtemel oylara da zarar getirir. Bizden hatırlatması.

İmamoğlu’na yasak mı geliyor?

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak gelebileceğine ilişkin dedikodular çok arttı. Türk siyasetinde bir konunun dedikodusu artarsa, o iş büyük ihtimalle gerçekleşecek demektir. Umarız bu konuda yanılırız. Çünkü İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı için üzerinde en çok durulan kişi olduğunu biliyoruz. İmamoğlu’na seçme ve seçilme hakkını geçici olarak askıya alacak bir cezanın gelmesi farklı yorumlanır. Türkiye’de ve dünyada herkes bu kararı kasıtlı bulur.

Böyle bir kararın ülkedeki toplumsal barışa, ekonomiye ve ülkemizin dünyadaki itibarına ne kadar çok zarar vereceği belli.

Umarız yetkililer, koltuk hırslarına kapılıp memlekete kötülük etmezler.

Eskişehirspor’da umut var 

Geçen sene tüm çabalarımıza karşın amatör kümeden kurtulamadık. Bu sene yeni bir yönetim görev başında ve anlaşıldığı kadarıyla güzel gelişmelere imza atıyorlar.

Ancak geçtiğimiz senenin de başında çok umutluyduk. Halbuki sezon sonunu getiremedik. Aynı şeyler bu yılda gerçekleşebilir.

Yinede spor muhabiri arkadaşlarımızın söylediğine göre futbolcuların aralarında uyumlu olduğunu, teknik direktör ve yönetim arasındaki ilişkilerin sağlıklı bir şekilde yürütüldüğünü hatırlatalım.

İnşallah geçen seneki gibi lige erken bir tarihte havlu atmayız.

Hayatımızda her şey kötü gidiyor. Bari Eskişehirspor’umuz yüzümüzü güldürsün.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi