Kocakır'dan gelen kötü kokular!

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, ESTV’de yayınlanan Soruyoruz programında meslektaşım Murat Taşkın ve bendenizin sorularını yanıtladı, önemli açıklamalarda bulundu.

26 Eylül 2024 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, ESTV’de yayınlanan Soruyoruz programında meslektaşım Murat Taşkın ve bendenizin sorularını yanıtladı, önemli açıklamalarda bulundu.
Yalaz, 2013 yılında Çevre Bakanlığınca kentsel dönüşüm için rezerv alan belirlenen Kocakır’daki 7 bin 700 dönüm araziyle ilgili önemli iddialarda bulundu.
Makarayı biraz geri sarıp, hatırlamakta fayda var.
Eskişehir-Seyitgazi yolunun sağ tarafında Kent Ormanı’nın arkasında kalan bu bölgeyle ilgili 2016 yılında önemli bir çalışma yapılmıştı.
Türkiye’nin ilk ekolojik kenti Eskişehir Kocakır mevkii olacaktı. Türkiye’nin ilk sıfır enerji, sıfır atık ve kendi kendine yeten, ihtiyacını kendi üreten ekolojik şehrini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İTÜ arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında İTÜ tasarlamış, 7 mahalle kurulması planlanan Kocakır mevkii pilot bölge seçilmişti.
Hatta İTÜ’nün geliştirdiği bu proje 2016 yılında EXPO 2016 Antalya'da Tarih, Biyo-çeşitlilik, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Şehirler temasında örnek proje olarak sunulmuştu. 
En sonunda 2022 yılında bakanlık bu bölgeyi TOKİ’ye verme amacıyla bir planlama içine girdi.
Gelelim konumuza…
CHP İl Başkanı Yalaz,  kentsel dönüşümün Çevre Bakanlığının yetkisinde olduğunu, AK Parti ve iktidar vekillerinin bu sorumluluğun belediyelerdeymiş gibi gösterme çabalarını eleştirdi.
Ardından bombayı patlattı…
Yalaz, Kocakır bölgesinde Eskişehir’in bazı önemli siyasi figürlerinin araziler satın aldığını, bakanlıkta villa yapılaşmasına uygun projelerin hazırlanması konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi.
Başkan Yalaz’ın şu sözleri son derece önemli:
“Kocakır’da nasıl bir proje hazırlandığını bilen yok. Depremden sonra burayı büyükşehir istedi ama bakanlık vermedi. Buranın yarısına yakın alanının villa alanı olarak tahsis edildiğini duyuyoruz.  Kocakır’da son dönemde mülkiyet edinmiş kamuoyunda iyi tanınan şahıslarla ilgili bilgiler geliyor. Kocakır deprem riskinin ekarte edilebileceği, kentsel dönüşümün en iyi yapılabilecek alanlardan birisi. 
Kocakır’da çok kötü kokular geliyor. Siyasi kişiler söz konusu. Burasının amacına uygun kullanılmayacağı,  farklı rantlara odak sağlanacağı ve amacına uygun kullanılmayıp Eskişehir’in deprem riskine geriye dönülmez şekilde zarar verebilecek bir projeden bahsediliyor.  Bu konuyu ilgili somut bilgiyi kamuoyu desteğini de arkamıza alarak defalarca dile getireceğim.”
Hasılı…
Başkan Talat Yalaz, Kocakır’da konut projesi başlatacak TOKİ’ye komşu arazileri toplayan bazı uyanık siyasi figürler bakanlığa buna göre plan hazırlatacak, villa yapıp satacak, büyük rant sağlayacaklar diyor.
Olur mu? 
Olur.
Burası Türkiye.

Paranıza sahip çıkın!

Eskişehir’deki medya organlarında yayınlanan bir haber ve gördüğüm fotoğraf üzerine bir uyarıyı yapma ihtiyacı duydum.
Aktif kullanılmayan hesaplardan zimmetine 1,5 milyon lira geçirdiği iddia edilen bir özel banka çalışanı genç O.U. tutuklandı. Yaklaşık 20 yaşlı müşterinin çok kullanılmayan hesaplarından zimmetine 1,5 milyon lira geçirdiği anlaşılınca yakayı ele vermiş. Suçunu da itiraf etim.
Uyarım şu:
Banka hesabınızı sık sık kontrol edin. Daha çok yaşlı kişilerin hesapları üzerinden yapılan bu işlemleri engellemenin yolu…
Güvenilir aile bireylerinin bu yöntemle kontrol sağlayabileceği…
Paranıza sahip çıkınız, özellikle yaşlı bireyler…
Elinden milyonlarca liranın gelip geçtiği bir bankacı genç, görkemli hayatlara özendi, belki şeytana uyup bir hata yaptı ancak hayatı karardı. 
Ömür boyu bunun damgasıyla yaşayacak…
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi