Kazık bunun yanında kürdan gibi kalır

Zamlar birbirini takip ediyor. Maalesef bir hafta yaptığımız market alışverişiyle, diğer hafta yaptığımız alışveriş birbirini tutmuyor. Artık fiyatlara haftadan haftaya yetişemiyoruz.

2 Ağustos 2024 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Zamlar birbirini takip ediyor. Maalesef bir hafta yaptığımız market alışverişiyle, diğer hafta yaptığımız alışveriş birbirini tutmuyor. Artık fiyatlara haftadan haftaya yetişemiyoruz.
Son olarak doğalgaza gelen yüzde 38’lik zam, milletin zaten bozuk olan sinirlerini keman teli gibi gerdi. 
Halk arasında böyle ağır zamlara “Kazık” denir. Fakat AK Parti iktidarının yaptığı bu zamlar öylesine yüksek ki, kazık, bu zamların yanında kürdan gibi kalır. Şimdi bu gelen zamdan sonra iğneden ipliğe hemen her şeye zam gelecektir. Çünkü ekonomi enerji üzerinde yaşıyor ve enerjiye gelen zam, tarladaki domatesin bile fiyatının artmasına neden oluyor.
Üstelik bunlar daha iyi günlerimiz. Şimdilik sadece market alışverişimize, elektrik ve su faturalarımıza zam gelecek. Kış aylarının gelmesiyle birlikte bakalım neler yaşayacağız?
İngiliz vatandaşı olan Maliye Bakanımız, enflasyonu düşüreceğini iddia etse de, göreve geldiği günden bu yana, yani 4 Temmuz 2023’ten bu yana geçen 14 ayda vergi artırmanın dışında bir şey yapmadı.
Siz enflasyonu her gün bir şeylere zam yaparak mı düşüreceksiniz? Güldürmeyin lütfen kendinize.

İpekçiliğe destek sürecek

Koza Birlik Başkanı Ramazan Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce’ye ziyaret etti. Ramazan Işık, bölgede ipek böcekçiliğine verdiği destek nedeniyle Başkan Ünlüce’ye teşekkür ederken, Başkan Ünlüce de ipek böcekçiliğini yaygınlaştıracak çalışmalara devam etmek istediklerini belirtti.
Bir zamanlar Eskişehir’de ipek böcekçiliği yapılır, çok kıymetli el yapımı ipek kumaşlar dokunurmuş. Ancak sanayileşmeyle birlikte bu tip zanaatlar unutuluyor. Yerel yönetimlerin bu kadim sanata destek vermesi çok güzel.
Ayşe Ünlüce elbette tebriki hak ediyor. Ancak kaybolan bu zanaatı yeniden gün yüzüne çıkartan kişinin Yılmaz Büyükerşen olduğunu da hatırlatmak istiyorum. 
İpek böceklerinin tek besin kaynağı olan dut ağaçlarının 300 bin fidesini Eskişehirli üreticilere ücretsiz dağıtan Büyükşehir Belediyesi, daha sonra 70 bin fide daha dağıtmıştı. Umarız benzer destekler devam eder ve Eskişehir çevreci, sürdürülebilir ve bereketli yeni bir iş koluna sahip olur.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi