İYİ Parti’nin Melih Aydın şansı!

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Melih Aydın, ESTV’de yayınlanan Soruyoruz programında meslektaşım Murat Taşkın ve bendenizin sorularını yanıtladı.

3 Ekim 2024 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Melih Aydın, ESTV’de yayınlanan Soruyoruz programında meslektaşım Murat Taşkın ve bendenizin sorularını yanıtladı.
Öncelikle gözlemimi aktarayım…
Melih Aydın siyasetçi olmuş.
Diksiyonu, hitabet şekli, olaylara bakışı ve yorumlama yeteneği Ankara siyasetçisi kıvamına evrilmiş.
Her iki lafından biri Eskişehir.
Kentini önceleyen, Atatürk milliyetçiliğini ağzından düşürmeyen, siyaseti memleket için yaptığının altını özenle çizen bir profil çizmeye özen gösteriyor.
İYİ Parti GİK Üyeliği Melih Aydın’a bol gelmemiş. Aksine koltuğu doldurmuş.
Genç yaşına karşın rasyonel siyasi okumaları ve görevi gereği Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu ile diyaloğu, Eskişehir’de olası bir parti için mücadeleden galip çıkacak özellikler olarak sıralanabilir.
İş insanı Melih Aydın, İYİ Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecinde de iyi bir sınav verdi.
Ayşe Ünlüce karşısında büyükşehir belediye seçimini kaybetmesi tabii ki sürpriz olmadı ancak olası bir erken seçimde üst sıradan İYİ Parti’nin Eskişehir Milletvekili adayı olacağı şimdiden görülüyor.
Gelelim programda söylediklerine…
İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye geçen başta Nebi Hatipoğlu ve diğer siyasilere eleştirilerde bulundu.
Aydın, “Kaybettiğimiz makam, kaybettiğimiz para olsun ama memleketimiz kazansın. Biz birileri gibi ‘akçeli teklif gelsin de başka yere geçelim’ diye siyasete girmedik. Biz Atatürk’ün evlatları olarak ailemizden, çocuğumuzdan ayrı düşeceğimiz bilerek siyasete girdik” diyerek gönderme yaptı.
Ülke ekonomisinin durumuna ilişkin ise Aydın, “Geldiğimiz noktada ekonomi çok kötü. Toplumun tüm kesimleri bundan etkilendi. 2025 çok daha zor geçecek. Haziran ayına kadar çekeceğimiz çile gün gibi ortada. Bu işin tadı kaçtı. Bu kadar kötü yönetilmeyi hak etmiyoruz. Futbol takımı tutar gibi partizanlık yapmak bu memleketi bu hale getirdi. İnsanların artık şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım” dedi.
Başta Suriyeliler olmak üzere sığınmacılara döviz ve gayrimenkul almaları karşılığında vatanaşlık verilmesini de eleştiren Aydın, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satamazsınız. Bu topraklar Atalarımızın kanıyla sulandı. İçişleri Bakanlığı’nın kaç kişiye vatandaşlık verdiğini kimse bilmiyor. Bu uygulamaya karşı biz bugün dava açtık. Bu sığınmacıların ülkeden nasıl götürülmesi gerektiği konusunda uzmanlarla çalışma yaptık” demeyi de ihmal etmedi.
Uzun sözün kısası.
Genç ve başarılı iş insanı Melih Aydın İYİ Parti’nin şansı.
Gelecek vadeden önemli bir politikacı olma yolunda hızla ilerliyor.

YSK referandum veya erken seçim hazırlığında! 

Devlet Malzeme Ofisi (DMO), Yüksek Seçim Kurulu’nun ihtiyacı filigranlı oy pusulası ve zarf kağıdı almak için ilan yayımladı.
Bu gelişmeyi Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberinden öğreniyoruz. İlana göre son teklif tarihi 21 Ekim 2024. Teslim süresi 8 ay.
Bu alım Kamu İhale Yasası’nın 22. maddesine göre “doğrudan temin” yoluyla yapılıyor. Kamu İhale Yasası’nın ilgili bendinde “Cumhurbaşkanlığı, anayasa değişikliği referandumu ve milletvekili genel ve ara seçimi dönemlerinde YSK’nın ihtiyacı için yapılacak filigranlı oy pusulası kağıdı ile oy zarfı kağıdı alımı, oy pusulası basımı...” ifadesi yer alıyor. 
DMO’nun sitesinde yer alan duyuruda, toplam 4 bin ton filigranlı oy pusulası kağıdı, bin ton da filigranlı oy zarfı kağıdı alınacağına ilişkin bilgiler mevcut. 
Alınacak toplam miktar 5 bin ton. Teslim süresi için 8 ay süre tanınıyor.
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine daha 3 buçuk yıl var.
Anlayacağınız YSK ya anayasa değişikliği oylaması için ya da erken seçim için hazırlık yapıyor.
Haydi hayırlısı…
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi