iOS’u Hack’le 1,5 milyonu kap

2 Ekim 2016 11:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Bildiğim kadarıyla ülkemiz yüzde 100 yerli akıllı telefon denilen cihazları henüz üretmiş değilken ya da şöyle diyelim, bizler yabancı devletlerin üretmiş olduğu akıllı telefon ve tabletleri cayır cayır kullanıyorken yabancı devletler ürettikleri cihazların hatasını bulana milyonlarca lira ödül sunuyor. Bizler de iyi birer kullanıcı olarak yaşamımıza devam ediyoruz. İnşallah TÜBİTAK ve ASELSAN gibi kurumlarımızın öncülüğünde 2020’de akıllı cihazlarımız olur diyelim ve 1,5 milyon dolar ödüllü, akıllı cihazlarla ilgili bir ‘hack’ olayına kısaca göz atalım.
iOS 10'da açık bulanlara vadedilen para miktarı tam tamına 1,5 milyon dolar.
Zerodium firması yeni 1.5 milyon dolarlık ödülü, iOS 10 cihazlarını uzaktan kırabilen bir açıklık için sunmakta. Firmanın CEO'su Chaouki Bekrar'a göre bu ödül bütün yıl boyunca sunulacak. Firmanın orijinal teklifi ise en fazla 500.000 dolar olarak gözükmekte.
Bu arada iphone, iOS demişken iphone 7 modelinin Türkiye piyasalarına bu ayın 14’ünde çıkacağı duyuruldu. Vodafone, iPhone 7'yi Türkiye'de 14 Ekim'de satışa sunacak. Satışıa sunulacak olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya ve toza dayanıklı. Ancak bu özellik "su geçirmez" anlamına gelmiyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile bir devir sona erdi. Apple telefon kasasındaki kulaklık girişine bu modelde yer vermedi. Artık kulaklıklar lightning girişinden bağlanacak.
İphone ve iOS’tan sonra ülkemizde ilk kez yapılacak olan kapsamlı bir yarışmadan söz etmek istiyorum şimdi de.
Son zamanlarda adından sıklıkla bahsedilen insansız hava araçlarının (İHA) özellikle savaş bölgelerinde yoğun olarak kullanıldığını biliyoruz. Türkiye’de bu cihazların yarışması gerçekleşecek.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 10-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 1. Uluslararası TÜBİTAK İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması'na ev sahipliği yapıyor. Yarışmaya katılacak yerli ve yabancı 100 takım, tasarladıkları İHA'ların dereceye girebilmesi için mücadele edecek.
Bu yarışma ile sabit ve döner kanatlı hava araçlarının geliştirilmesinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.
TÜBİTAK'ın yarışmanın, bu alanda etkili çalışmaları ve ülkenin güzide kurumlarından biri olan GTÜ'de yapılmasına karar verdiğini aktaran Rektör Görgün, "Bu kampüste, bu heyecanı hep birlikte yaşayacağımız teknik ve dinamik ekipleri ağırlayacağız demiş diyelim ve geçelim son konu başlığımız olan Mars’a yolculuğa.
Mars’a ilk insansız yolculuğu 2018’de yapmak istediklerini söyleyen keşif teknolojileri şirketi SpaceX’in CEO’su Elon Musk, 2024’te ilk insanın kızıl gezegene gönderilmesinin, 2025’te ise uzay gemisinin kızıl gezegene ulaşmasının planlandığını kaydetti. Elon Musk ayrıca, Dünya ve Mars’ın yörüngelerinin uzay aracı göndermeye ancak her 26 ayda bir uygun konuma gelmesinden dolayı, kendi kendine yetebilen ve ortalama bir milyon kişinin yaşayacağı koloniyi kurmanın 40 ila 100 yıl sürebileceğine işaret etti.
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi