Hatipoğlu bir gün geçinsin

İYİ Parti iktidara gelemediği için soluğu iktidar partisi AK Parti’de alan Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 10 bin lira olan emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini büyük bir müjde olarak paylaştı. Hatipoğlu sosyal medya hesaplarında “Yaparsa AK Parti yapar” ifadelerinde bulundu.

20 Temmuz 2024 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti iktidara gelemediği için soluğu iktidar partisi AK Parti’de alan Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 10 bin lira olan emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini büyük bir müjde olarak paylaştı. Hatipoğlu sosyal medya hesaplarında “Yaparsa AK Parti yapar” ifadelerinde bulundu.
2023 seçimleri öncesinde Sayın Hatipoğlu’nun yanında bulunan bir kişi olarak ağzım açık kalıyor. Sayın Hatipoğlu’yla defalarca seçim çalışmalarına katıldım ve kendisinin Recep Tayyip Erdoğan’ı kıyasıya ve çok şiddetli bir şekilde eleştirdiğine bizzat şahit oldum.
Şimdi ne olmuş da “Yaparsa AK Parti yapar” kıvamına gelmiş?..
Üstelik “Yaparsa AK Parti yapar” dediği maaş zammı AK Partililerin utanması gereken bir şey. Emekliye 12 bin 500 lira maaş vermek için insanın utanma duygusunun olmaması lazım.
Sayın Nebi Hatipoğlu’nun önemli bir işadamı olduğunu biliyoruz. Allah kazancını, devletten aldığı teşvikleri artırsın. 
12 bin 500 lira muhtemelen garsona verdiği bahşiş kıvamındadır.
Sayın Hatipoğlu’na 1 ay değil, 1 gün 12 bin 500 lirayla geçinmeyi denemesini tavsiye ederiz. 
Bakalım o bir haftanın sonunda “Yaparsa AK Parti yapar” diyebiliyor mu?

Devlet yaşatır

Sokak Hayvanları yasası AK Partili ve emrindeki partilerin milletvekillerinin oylarıyla geçti. Bu yasaya göre sokak hayvanları katledilecek. Bu cinayet için bir takım algı operasyonları da yapılıyor; mesela “Ötenazi” gibi… Mesela “Uyutmak” gibi…
Şunu açıkça belirtelim; Sokak hayvanlarını “Uyutmak” demek, öldürmek demektir. Yani açıkçası sokaktaki dostlarımız uyutulmayacak. Asıl uyutulan bizleriz…
Son olarak İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Tahir Çetin, Sokak Hayvanları Yasası’nı eleştirdi.
Tahir Çetin yaptığı açıklamada Kur’an-ı Kerim’e atıf yaparak Enam Suresi 36. Ayetti hatırlattı: “Yeryüzünde yürüyen bütün hayvanlar ve kanatlarıyla uçan bütün kuşlar da ancak sizin gibi birer ümmettir..”
Elbette sokak hayvanları bir sorun yaratıyorsa çözmek lazım. Ancak hayvanları öldürmek bir çözüm değil, bir katliamdır.
İşin acı tarafı hükûmetin “Sokak hayvanları katledilmesin” diyenleri terörist olmakla suçlaması. Bizim bildiğimiz devlet öldürmez, bilakis yaşatır. Bunlar ihale ala ala devletin ne olduğunu unutmuşlar…

Sivrihisar’da gün halkın

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Sivrihisar Halk Günleri’ni başlattıklarını söyledi.
 “Halk günleri de ne demek?” diye sorabilirsiniz. Bize kalırsa çok güzel bir uygulama. Belediye reisleri “Halk Günü” toplantılarında doğrudan vatandaşların sorunlarını dinleyebiliyor. 
Bire bir vatandaşla görüşmek çok iyi bir uygulama. Sivrihisar Belediye Başkanı Hâbil Dökmeci ve mesai arkadaşlarını tebrik ederiz. Umarız “Halk Günleri” Sivrihisarlılar için mühim kazanımlar getirir.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi