Siyasi partilerin üye sayıları açıklandı. Buna göre ilk sırayı 11 milyon 41 bin gibi bir rakamla AK Parti aldı. İkinci sırada ise CHP var. Altıok bayrağı altında toplananların sayısı 1 milyon 429 bin.
Siyasi partilerin üye sayıları açıklandı. Buna göre ilk sırayı 11 milyon 41 bin gibi bir rakamla AK Parti aldı. İkinci sırada ise CHP var. Altıok bayrağı altında toplananların sayısı 1 milyon 429 bin.
Listenin üçüncü sırasında ise “Battı, dağıldı, kapısına kilit vurdu” denilen İYİ Parti var. İYİ Parti’nin üye sayısı 509 bin.
Tabii ki üye sayısı başlı başına çok şey ifade etmiyor. Mesela DEM Partisi yalnızca 10 bin üyeye sahip. Oysa bugün seçime girseler yüzde 8 civarında oy alırlar. Halbuki DSP’nin 25 bin üyesi var. Bugün seçim olsa DSP’nin alacağı oy da 50 bin kişiyi geçmez.
Yine de Türkiye’nin en çok üyesi bulunan üçüncü partisinin dağıldığını söylemek komik olur.
İYİ Parti 6 yıllık bir geçmişe sahip. Kurulduğu günden beri her hafta sonu, “İYİ Parti önümüzdeki hafta kesin dağılıyor” dedikoduları yapılıyor. İşte gerçekler ortada.
Gelelim Eskişehir’deki İYİ Parti’ye.
Parti içerisinde önemli görevlerde bulunmuş bazı kişilerin istifa ettiği ortada. “Bu kişilerin eksikliği hissedilecek mi?” sorusunun cevabını ise İYİ Parti’nin performansı belirleyecek. Mesela Eskişehir’de AK Parti’nin il yönetiminin istifası istendi. Buna göre “AK Parti dağılıyor” demek mantıklı mıdır? Yine CHP’de sular durulmuyor. Bu tartışmalardan yola çıkarak “CHP kapısına hafta sonu kilit vuracak” demek gülünç olur.
Hem sağ cenahta, hem de sol cenahta pek çok kişi İYİ Parti’nin dağılması için dua ediyorsa, bu İYİ Parti’nin doğru yolda ilerlediğini gösterir. Aklıma Şems-i Tebrizi’nin “Bu kadar çok düşmanım varsa, doğru yoldayım demektir” sözü geliyor…
CHP’de düğüm hafta içi çözülecek
CHP Genel Başkanı Cumartesi gecesi sessizce Eskişehir’e geldi ve Yılmaz Büyükerşen’le görüştü. Bazı gazeteciler söz konusu toplantıda Ahmet Ataç’ın, İl Başkanı Yalaz’ın ve üç Eskişehirli milletvekilinin de bulunduğunu ileri sürseler de, benim duyumların farklı. Duyduğumuz kadarıyla karşılama ve uğurlama merasimleri hariç, toplantı Özgür Özel ve Yılmaz Büyükerşen arasında geçmiş.
Peki ne konuşmuşlar? Elbette Eskişehir seçimlerini konuşmuşlardır. Başka bir şey düşünülemez. Mevzubahis toplantıdan sonra Özgür Özel’in Ankara’ya döndüğünü ve izlenimlerini Parti Meclisiyle paylaşacağını da öğrendik.
Yani Eskişehir’de kimin belediye başkan adayı olacağında son sözü CHP Parti Meclisi verecek.
Bize düşen CHP’liler hangi kararı verirlerse versinler “Hayırlı olsun” demektir. Nihayetinde son sözü Eskişehirliler söyleyecek. Ancak küçük bir tavsiyede de bulunayım; hiçbir CHP’li “Bunlar (Bunlar derken CHP seçmeni kast ediliyor) nasıl olsa AKP’yi gördüler mi kuzu kuzu bize oy verirler” diye düşünmesinler.
Hanifi Demirkol’u kaybettik
Eski Vali ve 20'inci dönem Refah Partisi Milletvekili Hanifi Demirkol'un vefat haberini üzülerek öğrendik. 1939 doğumlu olan Demirkal 85 yaşındaydı. Eskişehir Valiliği ve milletvekilliğinin yanı sıra Kangal, Gemerek ve Nusaybin Kaymakamlıkları, Mülkiye Müfettişliği, Hatay, Ordu ve Merkez Valiliği de yapmıştı. Vali Hanifi Demirkol'u Eskişehir'e yaptığı katkılardan dolayı her zaman şükranla anacağız. Merhuma Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır ve baş sağlığı diliyorum.